Zilveren Twenteregata voor Skonenvaarders

Goed weekend voor de kanovaarders uit Kampen

De Twenteragatta staat van oudsher al gelijk voor een krachtmeting met onze oosterburen. Dit weekend kwamen er zelfs meer Duitsers dan Nederlandse kanovaarders aan de start. Zijn de kanovaarders uit Kampen in Nederland meestal op zoek naar de hoogste ereplaats, dit weekend moesten ze toch veelal genoegen nemen met de een trede lager op het erepodium.

albart-2

Deze medaille was dan ook de kleur die het meeste naar huis werd gehaald. Zo was er o.a zilver voor Albart Flier (Senioren 125m en 5.000m), William Bos (Junior A, 125m) Marit Kattenberg (Junioren A 125, 500 en 3000m), Chris Hellendoorn (Veteranen 500m) en Loek van Etten (Aspiranten A K2 2000m). Ook het viertal Luuk, Chris en Albart Flier en Chris Hellendoorn hielden het hele K4 deelenemersveld achter zich behalve 1 duitse elite ploeg uit Bremen.

Toch waren er enkel vaarders uit Kampen die geen genoeg konden nemen met zilver en goud als belangrijkste kleur mee terug naar huis namen. Zo won William Bos bij de Junioren A (t/m 18 jaar) goud op de 500, 1000m en ook de 5 km en won Chris Hellendoorn (Veteranen) goud op de 1.000m.

Absolute veelvraat van dit weekend voor goud was Nikai Kroes (11jr) bij de Aspiranten B (klasse voor 11-12 jarigen) . Zo won hij niet alleen goud op alle individuele nummers, zijnde 125m, 500m en 1.000m. Ook won hij, in een klasse hoger, samen met zijn broer Jessin (13jr) bij de Aspiranten A (klasse t/m 14 jaar) in een zeer spannende strijd goud op de k2 2000m en wisten daarmee alle duo’s uit Nederland en Duitsland achter zich te laten.

nikai

Al met al een goed weekend voor de kanovaarders uit Kampen die daarmee weer een stap dichterbij prolongatie van nationale titel kwamen. Volgende week in Tilburg, tijdens de Brabantregatta, zal de ontknoping van het kanoseizoen plaatsvinden. Trainers Job Vrieswijk en Chris Hellendoorn zien de laatste krachtmeting van dit seizoen met vertrouwen tegemoet, maar zien wel onder ogen dat de concurrentie dit jaar dichterbij is dan ooit. “Een misstap in Tilburg kan er ook voor kan zorgen dat zilver de kleur is waar de Skonenvaarders dit jaar genoegen mee moeten nemen in de nationale competitie, maar we gaan natuurlijk voor goud”.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673