Zing mee met Scratch Kampen 2016!

Een hele dag geweldige muziek maken

Zaterdag 25 juni is het weer zover! In Kampen vindt dan de jaarlijkse Scratch plaats in de Burgwalkerk aan de Burgwal 59. Een dag lang studeren koorzangers vanuit het hele land de mooiste klassieke muziek in, om in de avond een feestelijke uitvoering te geven.

zingenSamen met een keur aan solisten en een professioneel orkest maken zij dit evenement tot een ware happening. Er hebben zich nu al ruim honderd deelnemers aangemeld. Organisator Aart Mateboer zoekt echter nóg meer enthousiaste zangers, om er met een zo groot mogelijk koor een volmaakte en onvergetelijke dag van te maken. Wie wil meezingen kan zich inschrijven op de website van Aart Mateboer: http://www.aartmateboer.nl/scratch/.

Op het repertoire van Scratch Kampen staan deze keer de Missa Criolla van Ramirez, het Gloria van Vivaldi, de Zeven Kruiswoorden van Franck en het Requiem van Mozart. Stuk voor stuk geweldige klassieke werken die koorliefhebbers zeker zullen uitdagen. Het orkest van inmiddels al achtendertig leden zal de zangers weer op indrukwekkende wijze ondersteunen. De vrouwelijke solisten zijn sopraan Elkse te Lindert en alt Emma Brown. Te Lindert maakt deel uit van Ensemble Il Canto di Rame en is veelgevraagd in de oratorium wereld. Brown is een Engelse opera- en oratoriazangeres die ook het werk van nieuwe componisten niet schuwt. Bas Lars Terray en tenor Aart Mateboer vullen de mannenstemmen in. Zij zingen beiden bij het Groot Omroepkoor en zijn veelgevraagde solisten in de oratoriumwereld. Aart Mateboer zal ook optreden als dirigent.

De Scratch Kampen is als altijd gericht op kwaliteit, leren en gezelligheid. Bijzonder ten opzichte van andere scratches in Nederland zijn de speciale, gratis oefensessies die in de week van de scratch dagelijks worden aangeboden door Mateboer. Ook komt het niet vaak voor dat bij dergelijke concerten een zo groot professioneel orkest met solisten aantreedt. Voorafgaand aan de voorstelling wordt verder steevast tegen een schappelijke prijs genoten van een buffet bij Chinees Restaurant Happy Garden. Het resultaat is uiteindelijk een klassieke voorstelling van hoge kwaliteit. De kosten voor deelname aan de Scratch zijn daarentegen zeer laag gehouden. Voor slechts 25 euro kunnen koorzangers een dag lang geweldige muziek maken.

Het zaterdagprogramma begint om 10.00 uur. De repetities eindigen om 17.00 uur. Om half acht begint het moment suprême: Het Concert! Als opwarmertje kunnen zangliefhebbers en deelnemers elkaar vast ontmoeten op de facebookpagina: https://www.facebook.com/ScratchKampen