Zuiderzeerally rondom Kampen – VIDEO

Zaterdagmiddag startten ruim 60 equipes in de Zuiderzeerally. Op het programma stonden 10 klassementsproeven. De wedstrijd speelde zich vooral af rond Kampen. Om 18.00 uur werd er verzameld bij Carwash Kampen aan de Carlsonstraat waar het publiek de auto’s even rustig kon bekijken.

Uitslag.
Al snel werd duidelijk dat Dennis Kuipers zijn favorietenrol helemaal waar ging maken. Uiteindelijk won hij alle proeven. Zijn ruime ervaring opgedaan in bijvoorbeeld het Wereld Rallykampioenschap en vele Nederlandse rally’s maakte hij in Emmeloord ruim te gelde. Jasper van den Heuvel kwam duidelijk pk’s te kort maar werd wel tweede. Die positie had hij al bereikt voordat de buitenlandse concurrentie was uitgevallen.

Antoine van Ballegooijen was lange tijd derde maar moest op de laatste proef zijn meerdere erkennen in de Deen Brian Madsen. Voor de finale had hij het al voorspeld: “Ik rijd een tweede tijd op de Nagelerweg”. Ondanks dat hij op de tweede passage maar liefst zes auto’s in moest halen joeg hij zijn jankende Peugeot 306 Maxi inderdaad met een tweede tijd over de koniginneproef van de rally.
Klik HIER voor de einduitslag van de Rally