Zwaar bevochten zege voor Zalk bij Edon.

Bij de Edon hadden ze de keuring ven het veld op het laatste moment overgelaten aan scheidsrechter Dhr. H.T.M.Zwakenberg, tijdens de warming up moesten de lijnen nog gekalkt worden.
Zalk begon goed aan de wedstrijd, op dit ongelofelijke knollenveld zetten de spelers meteen druk op de tegenstander en Zalk probeerde met goed combinatie voetbal tot een doelpunt te komen.

sv zalk teamfoto
Al vrij snel in de wedstrijd had de ploeg uit Zalk succes.  In de 12 minuut had Jeremy van Dijk een ingooi naar Remon Abma die speelde zich heel goed vrij op de achterlijn, de bal wel terug gelegd op spits Simon van Halm en deze joeg de bal in de touwen zo stond het 0-1.
Er was veel strijd en een behoorlijk tempo op het spekgladde knollenveld en ook de Edon kreeg kansen in de 19e min was het bijna gelijk maar de vrije trap van de Edon ging net naast.
Toch kwam Zalk in de 28e minuut op 0-2 na een goede actie van Aart Schreuder was het laatste man Hendri Vinke die scoorde voor Zalk.
Na 35 minuten kwam Edon wat beter in de wedstrijd en werden zij wat gevaarlijker, er waren al wat kansjes geweest maar het was het allemaal net niet.
Vlak voor rust was er enorme scrimmage voor het doel van Zalk. Doelman Berry Wachterveld bracht nog redding. Een van de Edon spelers werd zodanig geraakt dat die geblesseerd moest uitvallen.
De penalty die erop volgde werd feilloos ingeschoten door de laatste man van Edon, Tim Benes
en zo ging Zalk met een 2-1 voorsprong rusten.

Na de thee probeerde Edon op alle mogelijke manieren de gelijkmaker te forceren en men hanteerde veel de lange bal, Zalk kwam onder druk te staan en van goed voetballen was geen sprake meer.
Beide ploegen probeerde de bal zo snel mogelijk naar voren te schieten en Edon zette druk en Zalk probeerde te counteren.
Zalk had nog een kans na een schot van Simon van Halm de bal werd tot corner verwerkt, en ook de Edon knalde nog een keer op het doel maar de keeper van Zalk redde bekwaam.
In de 67e minuut was het wel raak voor de Edon, na een goed lopende aanval scoorde Maikel Kroes de gelijkmaker.
Even was er teleurstelling voor Zalk maar na een vlotte aanval kreeg Jeremy van Dijk nog een beste kans, maar hier was het veld de boosdoener en stuiterde de bal te veel op.
In de 73e minuut werd een bal doorgekopt door de zelfde speler naar Remon Abma die liep prima door, omspeelde de keeper en maakt er 2-3 van.
Even later kreeg invaller Gernald Kanis nog geel, maar de speler waar hij de overtreding tegen maakte trapte nog na maar dat ontging de verder goed fluitende scheidsrechter.
Een zwaar bevochten overwinning op een moeilijk bespeelbaar veld, met 2-3 nam Zalk de drie punten mee naar huis.

WISSELS:
Gernald Kanis voor Simon v Halm.
Jandirk v Pijkeren voor Remon Abma.
Jorik Schuur voor Aart Schreuder.
Gele kaarten: Zalk
Ben Hofstra, Gernald Kanis
Doelpunten:
Simon v Halm
Hendry Vinke
Remon Abma