Zwolsche Boys en Zalk delen de punten.

De S.V. Zalk ging zaterdag op bezoek bij de Zwolsche Boys. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot van de 4e klasse C. Op de resultaten van de beide ploegen viel de laatste weken geen peil te trekken, mooie overwinningen worden opgevolgd door soms onverwachte nederlagen. Om toch nog zo hoog mogelijk te eindigen was voor beide teams een overwinning meer dan welkom.

sv zalk teamfoto

Zalk moest weer met een sterk gewijzigde basiself aantreden, vanwege blessures en schorsingen moesten er weer enkele spelers uit het tweede team worden opgeroepen. De thuisploeg uit Zwolle was het eerst slagvaardig. Al na acht minuten spelen profiteerde Arnoud de Vries van een fout in de Zalker defensie en bracht de 1-0 op het scorebord. Zalk had snel een antwoord klaar. Na een assist van Simon van Halm scoorde Aart Schreuder de 1-1. Na een klein half uur spelen namen de Boys opnieuw de voorsprong. Lennart Prins versloeg Jandirk van Pijkeren op snelheid en scoorde de 2-1. Zalk kreeg vervolgens wat kleine mogelijkheden op opnieuw een gelijkmaker, maar de Boys bleken de zaak aardig onder controle te hebben. Toch kwam Zalk voor rust nog op gelijke hoogte. Ben Hofstra rukte op langs de rechterkant, gaf de bal aan Gerben Hamer die vanaf de 16 meter lijn inschoot. Aart Schreuder toucheerde de bal nog waardoor de Zwolse doelman kansloos was.

Na de rust ging Zalk, met de wind mee, op zoek naar een voorsprong. Dat pakte echter anders uit. Een door good-old Gertjan Klein weg gekopte bal werd in een keer door Lennart Prins in de kruising geschoten. Zalk nam vervolgens de wedstrijd in handen. De gelijkmaker kwam door een kopbal van Aart Schreuder, uit een corner van Sander Vinke.

In het vervolg van de tweede helft kreeg Zalk nog diverse kansen om de overwinning binnen te halen. De Zwolse doelman, en net te weinig nauwkeurigheid bij Zalk voorkwamen dat de punten meegenomen konden worden. Simon van Halm kreeg nog de beste mogelijkheid, maar alleen voor de doelman gekomen schoot hij via de buitenkant van de paal naast. De beide teams moesten tevreden zijn met een puntendeling. Daar waar de Zwolsche Boys in de eerste helft beter waren, had de ploeg uit Zalk na rust de overwinning moeten pakken.