Verslag Delta Ruiters

Bijdrage van Jantien Westendorp namens de Deltaruiters.

Foto: Jacco Doornwaard met Kinzi Kirdoni gemaakt door foto4you

Dit weekend was het vooral het weekend van de dressuurruiters die voor hun club uitkwamen.

Vrijdag en zaterdag werden er in Genemuiden de eerste selectiewedstrijd verreden voor de regiokampioenschappen. Linda Kok mocht op vrijdag het erepodium beklimmen nadat ze een nette proef met De Niro’s Marchen had neergezet in de klasse Z2 met 64,265 %.

Zaterdag werden de andere klassen verreden. Deze ochtend begon vroeg en de ruiters in de klasse L1 mochten van start gaan. Eline Lodewijk met haar paard Make my day wist de eerste proef op haar naam te zetten met 198 punten en haard tweede proef was goed voor een 5e prijs met 109,5 punten

Jorita Meuleman deed het met lady Leatherdale bijna net andersom. Zij wisten tijdens de eerste proef de 4e prijs te bemachtigen met 192,5 punt en haar tweede proef te winnen met 201,5 punt.

Na de klasse L1 startte de klasse B. Hier wist Nikki Smeman beide proeven te winnen met haar paard Kardashian. Haar eerste proef was goed voor 207 punten en haar tweede proef voor 205,5 punten. Dat is niet niks en vooral niet na alle trailer avonturen die zij ’s morgens al hadden beleefd.

Carolina Hoppenbrouwer startte in de klasse M1/M2. Hier wist zij samen met haar paard Kiyan de eerste proef een 4e prijs te pakken. Haar tweede proef deed Kiyan er een schepte bovenop en gingen ze beiden met de winst ervan door met 197,5 punt.

Die dag sloot Jacco Doornwaard en Aniek Holtland in de klasse L2 de sportdag in Genemuiden af. Jacco Doornwaard behaalde met Kinzi Kirdoni een 4e prijs met 199 punten gevolgd door Aniek Holtland met Kenzo. Zij pakten de 5e prijs mee met 194,5 punt

Ilse Nora Bliek is zondag met haar paard Shanbally Jackpot naar Zwolle geweest. Daar zijn zij gestart in de klasse B en reden daar 2 nette proeven die goed waren voor twee keer een 1ste prijs. Zij reed daar 192 en 193 punten bij elkaar, waarvan zij bijna 10 punten los stonden van de 2e prijs. Met het resultaat van twee keer een eerste prijs, ging Ilse ook met de dagprijs naar huis.

Meike Bliek ging met haar shetlander ook super netjes door de ring tijdens haar proef in de klasse B, cat. AB. Zij reden wel 189 punten bij elkaar. Helaas geen net geen prijs ivm de klasse die in handicap werd gereden met de klasse L1.

Ook is Lieke Jongman gestart met haar pony Voice in de dressuur. Beide weer veel plezier gehad en werd gewaardeerd door de jury met 182 en 183 punten.

Herken je dit? Klik dan op de advertentie.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*