11 Nederlandse Kampioenschaptitels tijdens de Hanzeregatta

Hanzeregatta prijs

Tijdens de Hanzeregatta hebben de Skonenvaarders maar liefst 11 NK titels binnengehaald. Op de individuele afstanden, lange baan, konden Ruth Vorsselman, William Bos, Sil Hellendoorn, Nikai Kroes en Jennely Bos zich tot de besten van Nederland laten kronen. Vooral de overwinning van Jennely Bos was sensationeel.

Daar waar de andere en hun favorietenrol meer dan waar maakten liet Jennely zien op het juiste moment te kunnen pieken. Eerder dit seizoen kon ze op de individuele afstanden met pijn en moeite een plaats op het podium bemachtigen. Dit weekend was ze absoluut de beste en liet de concurrentie zien dat er maar 1 de beste kon zijn.

In de K2 waren de vooral jongens van Skonenvaardeers oppermachtig door op alle vrijwel alle disciplines de gouden medailles binnen te halen. Zo wonnen de duo’s Wiliam Bos en Peppijn Rippen, Koen Brinkman en Huub Van der Gullik bij de junioren A en B. Sil Hellendoorn en Jessin Kroes wonnen overtuigend bij de Aspiranten B. Albart Flier won met zijn maatje uit Amsterdam goud met enkele centimeters bij de Senioren in de misschien wel meest spectaculaire wedstrijd van het hele weekend.

Bij dames Junioren A won Ruth Vorsselman met haar maatje uit Hengelo en wonnen Jennely Bos en Marit Kattenberg overtuigend hun wedstrijd bij de Junioren B. Naast goud waren er nog er nog meer podium plaatsen voor de Skonenvaarders. Zo behaalden Albart Flier, Marit
Kattenberg, Koen Brinkman en Jessin Kroes zilver op hun individuele afstanden en wisten Chris Hellendoorn, Daniel bos en Onno Hellendoorn, Yrsa Kattenberg, Robbie de Kock en Nikai Kroes dit eremetaal te bemachtigen in de 2 persoons boten.

Verder wisten Huub Van der Gullik, Onno Hellendoorn en Peppijn Rippen een bronzen plak te veroveren op hun afstand. Al met al was dit dan ook een geweldig weekend voor de Skonenvaarders. Met grote afstand op het nummer 2 lieten de Skonenvaarders zich dan ook door Burgemeester Koelewijn bekronen tot de winnaar van de Hanzebokaal.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*