donderdag, maart 28, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws1100 handtekeningen thuiszorg

1100 handtekeningen thuiszorg

-

In een maand tijd heeft de actie voor het behoud van goede zorg 1100 handtekeningen opgeleverd. Thuiszorgmedewerkers, hulpbehoevenden en sympathisanten tekenden na veel onrust over het verdwijnen van de huishoudelijke hulp.

De SP startte de actie in februari na een drukbezochte bijeenkomst waar diverse schrijnende verhalen te horen waren. Dat het ventileren van ervaringen nuttig is bleek afgelopen raadsvergadering waar het college toezegde rekening te willen houden met gespaard geld van mensen voor hun uitvaart bij bepalen van recht op bijzondere bijstand. Het vertolken van ervaringen zal de SP dan ook blijven doen.

De handtekeningen werden na de raadsvergadering van afgelopen donderdag aangeboden door SP raadslid Gertjan van Wijngaarden aan wethouder Eibert Spaan.

SP-wethouder SpaanVanaf 1 januari dit jaar worden er geen nieuwe cliënten geholpen door de gemeente Kampen, zij die huishoudelijke zorg nodig hebben moeten dat in principe zelf gaan organiseren. Zorgbehoeftigen die nu zorg ontvangen moeten dat doen vanaf 1 juli. Mensen met een laag inkomen kunnen een verzoek indienen voor bijzondere bijstand.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Net binnen