15 Kamper basisscholen doen mee aan zwerfafvalopruimactie

zwerfafval-opgeruimd

Van 16 tot en met 20 juni wordt in Kampen de zwerfafvalopruimactie ‘Natuurlijk Schoon’ gehouden. Wethouder Martin Ekker geeft samen met leerlingen van basisschool Ichthus uit IJsselmuiden op maandag 16 juni om 14.30 uur het startsein.

Kinderen van 15 basisscholen in de gemeente Kampen zetten zich een dagdeel in om met elkaar het zwerfvuil in de buurt van de school op te ruimen.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door de reinigingsdienst van de gemeente Kampen opgehaald.

Door de actie met veel scholieren in te zetten wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze is de gemeente Kampen op weg naar een schone en duurzame leefomgeving.

De gemeente Kampen organiseert samen met ROVA deze zwerfafvalcampagne ‘Natuurlijk Schoon’. Meer informatie over de actie is te vinden op www.rova.nl/natuurlijkschoon.

Uitnodiging:
U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de start van de campagneweek.
Datum: maandag 16 juni 2014
Tijd: vanaf 14.30 uur
Plaats: basisschool Ichthus, Groenendael 226 in IJsselmuiden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*