zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws19 voorstellen op favoriete Erfgoedproject

19 voorstellen op favoriete Erfgoedproject

-

De oproep van de gemeente Kampen om ideeën in te dienen voor erfgoedprojecten, waaraan de gewonnen BNG Bank Erfgoedprijs van € 25.000 besteed kan worden, heeft negentien voorstellen opgeleverd. Een jury bestaande uit Kampenaren, die betrokken zijn bij het erfgoed van Kampen, heeft de ideeën beoordeeld. Zij hebben drie projecten en een combinatie van kleinere projecten geselecteerd waarop iedereen een stem kan uitbrengen.

Stemmen op het favoriete erfgoedproject kan tot en met 15 februari via www.kampen.nl/erfgoedprijs. Daar is ook een omschrijving te vinden van de geselecteerde projecten.

De jury heeft de volgende projecten geselecteerd.

  1. Restauratie van de Palingligger van Reumer, een uniek Kamper schip uit 1913.
  2. Kampen op de Kaart; een interactieve nieuwe tekening van de hele gemeente Kampen waarop het rijke erfgoed letterlijk op de kaart gezet wordt.
  3. Evenement ‘Het middeleeuwse Kampen’, waarbij in oktober 2015 meer dan twintig Kamper organisaties een veelzijdige middeleeuwse ervaring bieden.
  4. Kleine projecten: Deze projecten hebben elk om een kleinere bijdrage gevraagd, tot in totaal € 25.000.
  • Cultuurhistorische route Brunnepe en omgeving als handzame brochure met routekaart en beschrijving.
  • Onderhoud van bijzondere oude klederdrachten voor Museumboerderij Erf 29.
  • Restauratie 19e eeuwse koperen trommels van een (militair) korps in Kampen.
  • Fototheek Kamper Eiland; digitaliseren en voor een breed publiek beschikbaar stellen van 2000 unieke historische foto’s van Stichting Kampereiland.
  • Ontwikkeling app Kamper Eiland waarop het verhaal achter het weidse landschap verteld wordt.
  • Montagewerkplaats Beltweg: interactief informatiebord en gevelrenovatie.

Stemmen doe je HIER

Bezoek jury BNG Bank Erfgoedprijs

Woensdag 5 februari brengt de jury van de BNG Bank Erfgoedprijs, die de prijs toekende aan Kampen, een bezoek aan Kampen. Vorig jaar brachten zij incognito enkele bezoeken aan Kampen en baseerden mede daarop hun besluit. Het college heeft de jury uitgenodigd om verder door te praten over het Kamper erfgoedbeleid, waarna zij een excursie krijgen aangeboden. Het thema Water en een ontmoeting met de ‘Kamper Koppen’ staan hierin centraal.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen