20 Kamper basisscholen doen mee aan zwerfafvalopruimactie

zwerfafval

Van 13 tot en met 17 april wordt ook in Kampen de zwerfafvalopruimactie ‘Natuurlijk Schoon’ gehouden. Wethouder Martin Ekker geeft samen met leerlingen van basisschool Dr. H. Bouwmanschool uit Kampen op maandag 13 april om 14.00 uur het startsein.

Kinderen van 20 basisscholen in de gemeente Kampen zetten zich een dagdeel in om met elkaar het zwerfvuil in de buurt van de school op te ruimen.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door de reinigingsdienst van de gemeente Kampen opgehaald.

Door de actie met veel scholieren in te zetten wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze is de gemeente Kampen op weg naar een schone en duurzame leefomgeving.

De gemeente Kampen organiseert samen met ROVA deze zwerfafvalcampagne ‘Natuurlijk Schoon’. Meer informatie over de actie is te vinden op www.rova.nl/natuurlijkschoon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*