4 Medailles voor Deltasteur Masters op ONMK lange baan in Amersfoort

Elf Masterszwemmers van Deltasteur namen 3 t/m 5 mei deel aan de Open Nederlandse Masterskampioenschappen lange baan (50m bad) in het nieuwe Amerena zwembad in Amersfoort. De groep slaagde er in om 4 medailles in de wacht te slepen.

Gea van der Schaaf (Dames 40+) zwom de rugcrawl nummers. Als eerste de 200m; Ze zwom een 50m bad pr, maar ze greep helaas nét naast het brons. Enorm balen, maar ze revancheerde zich goed op de 100m. In een zeer spannende race zwom ze ruim een halve seconde onder haar persoonlijke record. Dit leverde haar een zilveren medaille op. Het scheelde slechts 0.04 sec met de nummer 3. De 50m rugcrawl leverde haar eveneens een pr en zilver op.
Janny van der Weide kwam in de leeftijdsklasse Dames 65+ maar liefst 7 keer in actie en won verrassend brons op de 100m vrije slag.
De vierde medaille ging naar de 4x100m wisselslag estafetteploeg bestaande uit Alistair Critchell, Tom de Lange, Patrick de Jonge en Bob Potkamp. Alistair startte met de rugcrawl en zwom 7 seconden onder zijn persoonlijk record! Daarna konden de overige heren het mooi afmaken en mochten ze bronzen medailles ophalen.

Opvallend was dat de meeste zwemmers zeer goed presteerden in de estafettes. De goede teamspirit zorgde voor fantastische resultaten. 4 van de 6 estafetteteams verbeterden de inschrijftijd. Eline Vossebelt (Dames 25+) werd een week van tevoren opgetrommeld om een geblesseerde zwemster te vervangen. Ze deed dit heel verdienstelijk en zwom 2 dikke pr’s.
Pieter Bardelmeijer (Heren 45+) zwom de 100m vrije slag zowel individueel als in de estafette ruim 7 seconden onder zijn pr. Op de 50 vrij dook hij voor het eerst onder de 30 seconden.
Patrick de Jonge (Heren 30+) streed op de 100m rug voor een pr en dat lukte; hij scherpte zijn tijd aan met ruim 1,3 seconden.
Tom de Lange (Heren 25+) startte het toernooi met 400m vrije slag en zwom meteen een pr van dik 9 seconden. Later op de middag scherpte hij in de estafette zijn pr op de 200m vrije slag aan met 7 seconden. Zijn 100m vrije slag in de estafette ging bijna 3 seconden sneller dan hij ooit was geweest.
Sander de Velde (Heren 35+) had een beetje pech; op de 100m vrije slag zat hij slechts 0.04 sec boven zijn pr en op 100m schoolslag evenaarde hij zijn pr.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*