woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws46e (en laatste) Stolperstein een feit

46e (en laatste) Stolperstein een feit

-

Donderdagavond werd op het Burgemeester Berghuis plein door Burgemeester Koelewijn het 46 struikelsteentje geplaatst. In het bijzijn van familieleden werd ter nagedachtenis aan oud raadslid Hendrik Bos het gouden steentje vlak voor de ingang van het gemeentehuis ingegraven.

IMG_0379

“Om te kunnen lezen wat er op een Struikelsteen staat moet de lezer buigen. Een teken van eerbied voor de overledene. Eerbied voor een leven, wat te vroeg is afgebroken.” Aldus een tevreden voorzitter Treep.

Plaatsing van de laatste steen betekent niet dat de activiteiten van de stichting zullen ophouden. Het is de laatste steen die op initiatief van de SKS zal worden geplaatst. Mochten er vanuit de samenleving signalen komen van bewoners van Kampen die toch nog een struikelsteen geplaatst zouden willen zien dan zal men dit nader bekijken en het initiatief evt. begeleiden/realiseren. Verder zal de Stichting een heruitgave van het boekje: Kampen, verhalen van kinderen in de oorlog, Jaap van Gelderen en Daan van Driel, doen uitkomen. Dit boekje zal worden uitgereikt aan scholieren van basisscholen (groepen 7/8) in Kampen. De realisatie van dit boekje zal zijn komend najaar/volgend voorjaar.

Vlak voor de “steenlegging” spraken we met Pieter Treep voorzitter van de Stichting Kamper Struikelstenen…

[soundcloud_ultimate track=https://soundcloud.com/kampenonline/46e-en-laatste-stolperstein]

IMG_0388

 

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen