Hinsz orgel Buitenkerk stralend middelpunt tijdens concert R.K. Kerkkoor

Tijdens het concert van het R.K. Kerkkoor Buitenkerk (zaterdag 17 december 14:30u in de Buitenkerk) is het Hinsz – orgel van de Buitenkerk, na meer dan een jaar van restauratie weer in oude luister hersteld en te horen.

Het orgel zal worden bespeelt door Bram Brandemann. Veel eigen parochianen maar ook menig Kampenaar hebben een donatie gedaan om deze restauratie te kunnen verwezenlijken. Denk hierbij aan de actie voor eeuwenoude het orgel : “Elke Kampenaar een Euro voor een orgel”.  De zogenaamde eductie pijpen zijn volledig vervangen en met name al het pijpwerk van het orgel is er uitgehaald, schoongemaakt, rechtgezet, hersteld en opnieuw ingeregeld.

Als een prelude van Kerst in Oud Kampen, organiseert het R.K. Buitenkerkkoor op zaterdag 17 december voor de 27ste keer haar traditionele Kerstconcert. Met een aantal projectzangers vanuit de parochie die ons koor extra hebben versterkt,
belooft dit concert weer een feestelijk en sfeervolle opmaat te worden naar Kerstmis.
De algehele leiding van dit concert ligt in handen van Bram Gordijn, de dirigent van het Buitenkerkkoor. Het koor zal tijdens dit concert begeleid worden door een koper ensemble van de Broederband. Jaco Lips zal het koor op de piano begeleiden.
Het programma is gevarieerd.

Het concert zal beginnen met het machtige Magnificat van Tom Löwenthal waarin Maria bij de ontmoeting met Elisabeth in dit loflied God prijst om wat haar gedaan is. Met name in dit stuk heeft het pas gerestaureerde Hinsz-orgel van de Buitenkerk orgel een prominente rol. Naast de bekende Nederlandse en Latijnse kerstgezangen zullen er ook Engelse en Duitse liederen te horen zijn. In de samenzang wordt U van harte uitgenodigd om met ons mee te zingen. Pastor Hans Schoorlemmer zal een bijdrage leveren met een kerstgedachte.

Het Kerstconcert in de Buitenkerk begint om half drie. De ingang is aan de Buiten Nieuwstraat 101, de deuren van de verwarmde kerk, gaan om 14.00 uur open.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673