500ste Kinderzwerfboek-station in Nederland

zwerfboek

Op 10 juni wordt het 500ste Kinderzwerfboek-station geopend op de OBS Slingerbos te Diepenveen. Een fantastische mijlpaal voor Kinderzwerfboek. Met 500 Kinderzwerfboek-stations in Nederland en al een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond.

Een jaar geleden plaatste Kinderzwerfboek een bericht op haar website met de oproep om een eigen Kinderzwerfboek-station te openen. “Dat nu een jaar later het 500ste station een feit is, hadden we nooit durven dromen. We hebben het hele jaar vele positieve reacties en aanmeldingen ontvangen van kinderboerderijen, scholen, praktijken, speeltuinorganisaties, buurtcentra en ook bedrijven. Geen station ziet er hetzelfde uit. Van een boekenhuisje in de voortuin, een fruitkist gevuld met zwerfboeken, een leescarrousel in de school tot een omgebouwd konijnenhok op de kinderboerderij”, aldus Pascale van Amelsfoort (manager Kinderzwerfboek).

Het is duidelijk: organisaties en particulieren zien in dat ieder kind boeken moet kunnen lezen. Als er thuis boeken zijn, gaande kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Boeken stimuleren overal tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. (bron: Dirk Vlasblom, NRC, mei 2010).

Ook in kampen staat een station bij kinderboerderij Cantecleer. Wij doen graag mee aan dit mooie initiatief. Wij gunnen elk kind een leuk boek om in weg te dromen. Daarom hebben we een station opgericht. Hier kunnen kinderen zwerfboeken halen en brengen. Tevens hebben we zwerfstickers om kinderboeken om te toveren tot kinderzwerfboek”, zegt Willemien van de stouwe.

Op de nieuwe website van Kinderzwerfboek staan alle stations vermeld. Kijk welke Kinderzwerfboek-stations er in onze regio nog meer zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*