Open Coffee

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Na de afgelopen succesvolle brainstormsessie met ondernemers, staat er bij de Open Coffee Kampen van woensdag 27 maart een lunch bij het Posthuus gepland. Tijdens deze lunch schuift ook een succesvolle Kamper ondernemer aan. Een mystery guest die vertelt hoe hij na een avontuur als horecaondernemer succesvol werd in een geheel andere branche. ‘Inspirerend voor alle ondernemers’, aldus de organisatie.

De lunch vindt plaats bij het Posthuus aan de Oudestraat. Opgeven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. ‘De lunch is voor eigen rekening. Het aanhoren van onze mystery guest is natuurlijk gratis’, vertelt Alex de Jong, een van de organisatoren van de OCK. ‘Wie dat is? Tja, dat houden we nog even onder de pet. Maar het wordt beslist leerzaam en zal ook aanwezige ondernemers inspireren en nieuwe kansen doen zien.’

Netwerken
Open Coffee Kampen staat open voor iedere ondernemer. Er wordt geen lidmaatschapsgeld gevraagd, je hoeft je nergens bij aan te sluiten; je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Juist deze vrijblijvendheid maakt Open Coffee Kampen anders dan de netwerkbijeenkomsten die vanuit de diverse netwerkclubs georganiseerd worden. Bovendien leer je bij de Open Coffee vaak weer hele andere mensen kennen. Mensen waarmee je prima zaken kunt doen. Want dat is natuurlijk de opzet van de Open Coffee. Elkaar leren kennen, elkaar werk gunnen, meedenken met elkaar en samenwerken.
De afgelopen jaren hebben de organisatoren van de Open Coffee Kampen zich ingespannen om interessante contactmomenten voor ondernemers te creëren. Naast de structurele bijeenkomsten in Café Paatje waren er bijeenkomsten op locatie bij ondernemers en werden er workshops en presentaties gegeven. Daarnaast zochten ze variatie in de vorm van een driemaandelijkse borrel. ‘Dit jaar komt daar ook een gezamenlijke lunch bij. Natuurlijk proberen we gezelligheid én zakendoen daarbij te combineren’, aldus medeorganisator Claudia Kolk.

Durf te vragen
‘We zoeken continu naar manieren om met de Open Coffee Kampen nog meer toegevoegde waarde te bieden’, vertelt Alex. ‘De Open Coffee Kampen moet meer zijn dan een contactmoment. Als je met andere ondernemers praat, visitekaartjes deelt en vertelt over je bedrijf, waarom vraag je de andere aanwezigen dan niet ook meteen om hulp? Heb je vragen over je bedrijfsvoering, administratie, PR, of andere zaken die rondom je onderneming spelen, waarom zou je dat dan niet kenbaar maken? Vraag of je op de ‘zeepkist’ mag, vertel wie je bent en wat je doet, maar vertel je toehoorders, de andere ondernemers, ook wat of wie je zoekt. Dat kan een expert zijn op een bepaald gebied – omdat je nu eenmaal niet alles zelf kunt -, een ‘ingang’ bij een nieuwe prospect – misschien zijn er anderen die je willen introduceren -, of feedback op plannen die je wilt uitvoeren. Kortom: durf te vragen!’

Woensdag 27 maart, lunch met mystery guest; lunch vanaf 12.30, inloop vanaf 12.00 uur. Het Posthuus, Oudestraat, Kampen. Geef svp via het contactformulier op www.opencoffeekampen.nl z.s.m. je aanwezigheid op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*