vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeEvenementenWandelen rond ''Het hof van Breda''

Wandelen rond ”Het hof van Breda”

-

Op zaterdag 07 augustus, 14.00 uur en zondag 08 augustus, 19.30 uur organiseert cultuurZIEN een stadswandeling over de bebouwing rond ”Het hof van Breda” in Kampen.

CultuurZIEN neemt de deelnemers mee op een wandeling rond de binnenstadtuin ”Het hof van Breda”. Na 1975 werd in Kampen gewerkt aan het opknappen van de vervallen binnenstad. De gemeente Kampen nam het voortouw door enkele grote projecten aan te pakken. In de meeste gevallen na vertrek van een storend bedrijf uit de binnenstad. Bij de Nieuwe Markt was nieuwbouw van de brandweerkazerne aanleiding tot een grootschalige rehabilitatie van de buurt. Maar wat is nu de geschiedenis van de bebouwing rond binnenstadstuin ”Het Hof van Breda”? Wie meewandelt ontmoet ruziënde trijpfabrikanten, Kamper adel, weeshuiskinderen, logementhouders en een kastelein.

De wandelingen starten bij de Muziektent op de Nieuwe Markt.Het maximale aantal deelnemers per wandeling is 10 personen. De deelnamekosten bedragen € 10, -. Wie zeker wil zijn van deelname kan vooraf reserveren via tel. (038)331 10 24 of per email:

ku***@cu*********.nl











Dit is de tweede wandeling uit een serie van drie onder de tirel ”Doorzomeren met cultuurZIEN”. De volgende wandelingen zijn op 21 en 22 augustus. Kijk voor meer informatie op cultuurzien.nl

foto: renovatie van binnestadtuin ”Het Hof van Breda” in 2006 (foto Carin Koopman)

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen