Mobiel erfgoed thema van Open Monumentendag

131

 

De Open Monumentendagen op 11 en 12 september staan in het teken van Mobiel erfgoed in de gemeente Kampen. Circa 30 monumenten openen hun deuren en er is digitaal ook weer veel te beleven. Er is een speciale route langs mobiel erfgoed en er is een film gemaakt. De monumenten hebben zich allemaal aan de coronaregels aangepast en vrijwilligers heten u van harte welkom. Op enkele locaties zijn er rondleidingen en andere activiteiten.

Film Mobiel Erfgoed Open Monumentendag
Dit jaar wordt een tweede editie van de Open Monumentendagfilm gemaakt. De film duurt ongeveer 20 minuten en neemt u mee langs verdwenen en zichtbaar Mobiel Erfgoed in Kampen. Leer hoe mobiliteit is veranderd en hoe de sporen van vroeger nog altijd teruggevonden kunnen worden in het Kampen van nu. Historicus Theo van Mierlo vertelt van alles over de te bezoeken monumenten, aangevuld met geheime feitjes door vrijwilligers van die monumenten en prachtige beelden van Julius Media. Tussendoor worden leuke, historisch tastbare feiten verteld die in Kampen voor het oprapen liggen. Ook wordt in de film de start van de bouw van de historische Kadekraan Kampen gelanceerd.

Waar is de film te zien?
De film is te zien op RTV IJsselmond en RTV Oost. Bekijk de websites openmonumentendag.nl of visitkampen.nl voor de actuele informatie. In het Open Monumentenweekend is de film te zien in Quintus en de Stadskazerne. De bewoners van Margaretha en Myosotis kunnen ook genieten van deze film. Dit kan in een speciale ruimte of op hun eigen etage.

Route langs mobiel erfgoed in de app Stadgids Kampen
Verder is via de app Stadsgids Kampen een route langs mobiel erfgoed van vroeger en nu te wandelen, fietsen of te volgen per auto. De route leert hoe mobiliteit is veranderd en hoe je sporen van mobiliteit van vroeger nog altijd kunt terugvinden in het Kampen van nu.

Bezoek ruim 30 monumenten
Met dank aan veel vrijwilligers openen in de gemeente Kampen zo’n 30 monumenten hun deuren. Bijna alle deelnemende monumenten zijn van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld op de website openmonumentendag.nl. De locaties zijn te herkennen aan de Open Monumentendagvlag. Het is belangrijk dat u van tevoren goed kijkt waar u heen kunt en of reserveren nodig is. Houd u zich altijd aan de RIVM-richtlijnen en volg instructies van vrijwilligers op.

Alleen op zaterdag open:
Museum De Stadsboerderij en Natuurvereniging IJsseldelta, Sint Annakapel, Dorpskerk IJsselmuiden, Dr. Kolffstichting in Myosotis, Molen De Valk, Museum de Kroon, De Eenhoorn, Sigarenfabriek De Olifant, Miniatuurboerderij Klein Kampen, Gemaal Broeken en Maten, N.H. Kerk Wilsum, Stadsgehoorzaal, De Poortkerk, De Stadskazerne, Nederlands Hervormde kerk Zalk & Veecaten, Broederkerk, Molen d’ Olde Zwarver, Nieuwe Kerk, Buitenkerk, Quintus, Dagbesteding Uit de Kunst, R.K. Kapel IJsselmuiden.

Zaterdag en zondag open:
Bovenkerk, De Leuke Hanzestad, Restaurant De Vier Jaargetijden, SNS Historisch Centrum, Zalkerveer en Theehuis, Koggewerf, voormalige synagoge, Stedelijk Museum, Lutherse kerk, Ikonenmuseum.

Folder Open Monumentendag
Speciaal voor Open Monumentendag is een folder ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten vermeld die tijdens Open Monumentendag te bezoeken zijn. De folder wordt huis-aan-huis in de gemeente Kampen verspreid en is ook verkrijgbaar bij het stadhuis, de Tourist Info-punten en bij de deelnemers. Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl/comite/kampen en www.visitkampen.nl/nieuws/open-monumentendag-2021.

Volg voor het laatste nieuws de Facebookpagina van de Open Monumentendag in Kampen: www.facebook.com/OMDKampen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

GEEF JOUW REACTIE
GEEF JOUW NAAM OP