maandag, september 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKinderboerderij neemt binnenkort afscheid van het varken Dirkje

Kinderboerderij neemt binnenkort afscheid van het varken Dirkje

-

Kinderboerderij neemt binnenkort afscheid van het varken Dirkje
 
Het varken Dirkje is een bekend gezicht bij Kinderboerderij Cantecleer. Ze woont er jaren en kreeg, nog niet zo lang geleden, een nieuw onderkomen. Dirkje heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 12 jaar bereikt. Gelijk aan ons mensen, komt ook voor Dirkje de ouderdom met gebreken.

De beheerders van de kinderboerderij, Leon en Anita, hebben al langer zorgen over Dirkje. Ze loopt steeds moeilijk en oogt steeds vermoeider. Leon: “Dirkje is oud en kan helaas zelf niet aangeven of ze ongemakken ervaart zoals bijvoorbeeld pijn. We hebben hiervoor een veearts benaderd, deze heeft Dirkje onderzocht. In overleg met de veearts en het bestuur van de stichting hebben we daarom besloten dat het voor Dirkje beter is om bij ons te vertrekken. Ze zal dan ook ergens in de komende weken gebeuren. Tot die tijd bieden wij haar de groots mogelijke zorg.”

Er zijn bezoekers van de kinderboerderij geweest die afgelopen weekend zich ernstig zorgen maakten over het welzijn van Dirkje. Zij hebben vanuit die zorgen, de dierenarts gebeld en kregen niet veel later van één van de beheerders te horen dat Dirkje binnenkort de kinderboerderij gaat verlaten. Dit is geen besluit dat zo maar genomen is. Het welzijn van Dirkje staat voor alle betrokken partijen voorop. De opgeroepen dierenarts heeft Dirkje medicatie gegeven waarmee ze tot haar vertrek zich wat beter gaat voelen.

De prachtige weide met modderpoel, overkapping en ruimte om vrij te bewegen, zal niet leeg blijven. Na het vertrek van Dirkje, zullen een paar jonge biggen haar plaats innemen opdat de bezoekers van de kinderboerderij ook van deze diersoort kan blijven genieten.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen