vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsPartijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart in Kampen bekend

Partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart in Kampen bekend

-

Afgelopen vrijdag heeft het centraal stembureau van de gemeente Kampen een besluit genomen over de ingeleverde kandidatenlijsten van de politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 willen deelnemen.

De partijen die meedoen zijn ChristenUnie, Gemeente Belang Kampen, CDA, SGP,GROENLINKS, VVD, Kampen Sociaal, Partij van de Arbeid, D66 en Hart voor Kampen

Het centraal stembureau heeft een besluit genomen over:

  • de geldigheid van de kandidatenlijsten;
  • het handhaven van de kandidaten die op de lijsten staan vermeld;
  • het handhaven van de aanduiding (naam) van de partij boven de lijst;
  • het nummeren van de kandidatenlijsten.
  • Het besluit van het centraal stembureau staat in het proces-verbaal dat van deze zitting is opgemaakt.

Het procesverbaal, zoals dat heet, met de kandidatenlijsten is HIER te lezen.

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit van het centraal stembureau in beroep gaan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan tot 4 dagen na de vaststelling door het centraal stembureau.

Na het verstrijken van deze termijn, of na de behandeling van een eventueel beroep, zijn de kandidatenlijsten definitief. De kandidatenlijsten worden dan gepubliceerd in het Gemeenteblad.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen