vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKHC verliest stadsderby van buurman Dosk

KHC verliest stadsderby van buurman Dosk

-

KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om punten over te houden in het treffen met buurman Dos Kampen. De formatie van de nieuwe trainer Johan Pitstra zat vanaf het begin scherper en beter in de wedstrijd.

Doelman Bryan Wielandt van KHC die de afwezige Arian Sevok verving moest al vanaf het begin enkele keren reddend optreden. KHC kon er aanvankelijk maar weinig tegenover brengen. Het wachten was dan ook op een tegentreffer en die kwam er.

Mathijs de Blok kwam vanaf de rechterflank door en mocht vrij aanleggen. Met een prachtige boog deponeerde hij de bal in de linker kruising onhoudbaar achter doelman Wielandt 1-0. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en kreeg enkele kansjes maar echt gevaarlijk werd het niet.

Na de thee een wat fanatieker KHC maar gescoord werd er niet. Dat deed Dos Kampen nog wel een keer. Nick Notrot schaarde zich achter een toegekende vrijeschop. De harde inzet werd nog ongelukkig aangeraakt door Durk van der Leest die daarmee zijn eigen doelman op het verkeerde been zette 2-0.

KHC zette verbeten aan om toch nog resultaat te halen. Het had hierbij de pech dat er ook nog enkele jongens geblesseerd naar de kant moesten. Maurice Vespiani moest met een spier blessure naar de kant en even later was het Florian van de Wal die met een hamstringblessure naar de kant moest.

Doelman Kevin Dijkstra hield KHC met een katachtige redding KHC nog van scoren af, en zat het KHC ook niet mee. In de slotfase was het Boaz Smit die de spanning nog even terug bracht door de 1-2 te scoren. Maar het was te laat, Dos Kampen hield de pot goed dicht en sleepte de terechte overwinning over de streep.

Scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen floot een prima wedstrijd en hield de sportieve derby goed onder controle. Hij hield de kaarten op zak, en gezien de onderliggende verhoudingen kon dat prima.

Resumerend: KHC heeft zaterdagmiddag terecht verloren van buurman Dos Kampen. Het speelde ver onder de maat en begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Gelukkig weten we dat onze blauw-witten veel beter kunnen want dat hebben we reeds gezien dit seizoen. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met wedstrijd ritme, dus kan het volgende week zomaar weer anders zijn. Dan komt het sterke Bennekom op bezoek, dat op de 4e plek staat. Het speelde afgelopen zaterdag thuis gelijk tegen koploper DZC’68. Man van de wedstrijd was Bryan Wielandt

De wedstrijd tegen Bennekom op Sportpark De Venen begint zaterdagmiddag a.s om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Wijma uit Oosterwolde ( Fr ). Na afloop is er muziek met Jac Ruiten.
De wedstrijd was live te volgen via de kanalen van KampenOnline en RTV IJsselmond. In de player hieronder kun je die nog terug kijken.

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

  1. Dramatische wedstrijd en niet eerste klasse waardig. Khc moet zich kapot schamen. Trainingskamp in Spanje my ass!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen