maandag, september 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsOpknapbeurt voor metaheerhuisje. Klezmermuziek klinkt in Joods Kampen

Opknapbeurt voor metaheerhuisje. Klezmermuziek klinkt in Joods Kampen

-

Na een uniek klezmerconcert in de Kamper synagoge en een muzikale stadswandeling door Joods Kampen, speelde The Klezmer Society zondag onder leiding van violist Bert Vos Jiddische muziek bij de Joodse begraafplaats in IJsselmuiden. Zijn vader komt uit Kampen en overleefde de oorlog door onder te duiken.

Andere familieleden werden in de oorlog weggevoerd en vermoord. Hun namen staan op de gedenksteen aan de gevel van de synagoge. Een bijzonder moment, dat Vos de muziek in de synagoge van zijn voorouders ten gehore mocht brengen.

Rabbijn Shneur Shusterman sprak op de begraafplaats bemoedigende woorden en consul-beheerder Eduard Huisman van de Joodse begraafplaatsen in Nederland legde de Joodse rituelen rondom overlijden en begraven uit in het metaheerhuisje (voor rituele wassingen), dat door gemeente Kampen wordt opgeknapt en mogelijk een educatieve functie krijgt.

Informatie: www.vriendensynagogekampen.nl

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen