vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsWerving burgernetdeelnemers door Burgemeester en politiekids

Werving burgernetdeelnemers door Burgemeester en politiekids

-

plantage
Burgemeester Koelewijn stond zaterdagmiddag op de Plantage in Kampen om mensen persoonlijk in te schrijven of helpen met inschrijven als burgernetdeelnemer. Hij werd hierbij geassisteerd door enkele Politiekids. Zij hebben mensen in de binnenstad benaderd en doorverwezen naar de burgemeester.

Vanaf april dit jaar zijn de Politiekids actief in Kampen. Deze kinderen met ongeveer de groep 6 leeftijd helpen de politie. Doel hiervan is enerzijds de veiligheid in Kampen te verbeteren en anderzijds de relatie tussen jeugd en politie te versterken. De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren betrokken worden bij een veilige woon- en leefomgeving.

Op dit moment nemen zo’n 5000 mensen deel aan Burgernet in de gemeente Kampen. Burgemeester Koelewijn ziet dit aantal het liefst nog verder groeien. “Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een burgernetmelding succesvol kan worden afgerond.”
Mensen die zich aanmelden voor Burgernet maken kans op een ballonvaart boven Kampen met de burgemeester. Iedere duizendste burgernetdeelnemer mag meevaren. Er zijn inmiddels vijf plekken vergeven, maar er zijn nog vier plekken over. Het streven is om uit te komen op een dekkingsgraad van achttien procent van de bevolking.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen