vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsUitslagen Regiokampioenschappen Deltaruiters

Uitslagen Regiokampioenschappen Deltaruiters

-

Het tweede weekend van de Regio indoor kampioenschappen 2023 springen en dressuur voor paarden en pony’s is een feit.

Sherise Slendebroek mocht afreizen naar Raalte om deel te nemen aan het Regio kampioenschappen springen voor de ponyruiters. Zij is daar gestart met Goldberg’s Chilayne in de klasse 60 cm, cat A/B. In het basisparcours reed de combinatie een foutloos rondje. Dat betekende dat zij een barrage mochten rijden. Als eerste start reden zij wederom een foutloos parcours. Zij kregen 80 stijlpunten voor hun barrage ronde, wat een 3e plek opleverde. Met dit resultaat mag Sherise Slendebroek met haar pony Goldberg’s Chilayne aan de start komen op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Jolijn van Niel startte in de klasse 110 cm, cat D/E met Haasendonck’s Ambrosius. In de ochtend hebben zijn een mooie eerste foutloze omloop gereden. Tijdens de tweede omloop een balkje. Maar ondanks dat toch een tweede plek bemachtigd en mag Jolijn van Niel zich reserve kampioen noemen. Ook de ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen is binnen en zal zij zich dan in Ermelo melden.

In de klasse 120 cm, cat D/E mocht Don Gravin met Kyra Snoeijer de serieuze hindernissen meester worden. Dit lukte de combinatie tijdens de twee technische parcoursen die de parcoursbouwer had neergezet. Kyra Snoeijer reed twee foutloze parcoursen met haar pony en won deze klasse. Zij zijn samen de Indoor Regio kampioenen 2023 van de klasse 120 springen. Hierdoor ook geselecteerd voor het NK.

Bij de paarden is o.a Marjan Slendebroek-van Unen in Heeten gestart waar de Regio kampioenschappen dressuur voor de paarden werd verreden. Deze combinatie wist in de klasse M1 mooie punten bij elkaar te rijden tijdens hun proef, wel 211 en 200.5. Hiermee werd Marjan Slendebroek- van Unen samen met Dancing Donny Regio Kampioen van Overijssel 2023. Ook zij zullen zich weer laten zien in Ermelo tijdens het NK.

Nikkie Smeman volgde op de voet met haar Kardashian. Zij reden 67,66% bij elkaar en zijn de reserve kampioenen van deze klasse. Ook zij mogen naar het NK in Ermelo.

Annelotte Felix had zich voor deze kampioenschappen met twee paarden geselecteerd.

Zij startte allereest met haar paard Melre in in de klasse M2. Ze heeft hier fijn kunnen rijden, maar met een paar rommeltjes. Hierdoor werd zij nipt 2e achter de kampioen, maar zij zijn als combinatie door naar het NK!

Later op de dag startte Annelotte Felix met haar Nadira in de klasse L1. Hier werd zij Regio kampioen. Met een foutloze proef danste Nadira naar 70,2%.

 

Ook werden er naast de kampioenschappen nog andere wedstrijden verreden.

Lisa van Wijnbergen is met haar pony Donja zaterdag afgereisd naar Veeningen. Daar heeft zij in de klasse L2, cat. D/E bij hun tweede proef de beste punten verdiend voor hun nette proef. Dit was tevens een goede oefening voor de Regio Kampioenschappen die deze combinatie nog zal verrijden.

 

Anique Frans was met Jack Sparrow zaterdag naar Exloo afgereisd. Daar heeft zij de junioren landenproef in de Anemone Horsetrucks competitie gereden. Zij reden hier naar  Wat teveel een mooie 68,3% en 3e prijs.

 

Meike Bliek heeft de gedachten, samen met haar pony No Limit Celebration, even anders verzet afgelopen zaterdag. Na alle dressuur van afgelopen weken is de combinatie lekker wezen springen in Steenwijkerwold. Ze wisten daar twee keer 1ste te worden.

 

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen