vrijdag, oktober 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekRaad gaat op museumexcursie

Raad gaat op museumexcursie

-

Om meer kennis op te doen gaat de gemeenteraad op excursie naar Castellum Hoge Woerd te Utrecht. Een voorstel daartoe werd woensdagavond, tijdens de commissievergadering Bestuur en Samenleving, ingediend door commissie- en raadslid Piet Bergstra van Hart voor Kampen. In museum Hoge Woerd is een 2000 jaar oud Romeinse schip te bewonderen met zijn complete inventaris. Je kunt er ook de muren beklimmen van het imposante fort en een reis maken door de geschiedenis van mens en landschap.

Piet Bergstra: “Het idee is afkomst van Ria en Rob Busser. Met al hun kennis en ervaring deden zij dit voorstel in een brief aan het college en de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de raad daar in gesprek gaat met mensen uit de praktijk. Over de museale mogelijkheden. Over het aanbod zoals archeologie, fietsroutes, workshops, audiotours, rondleidingen. Het museum huisvest naast het schip ook het archeologisch Museum, een theaterzaal, een centrum voor natuur- en milieueducatie en een café-restaurant. Dit zou je dan kunnen vertalen van Romeinen en forten naar de IJsselkogge en Hanzesteden. Je moet ook niet altijd zelf het wiel willen uitvinden“.

Een aantal partijen ging akkoord, maar wel met de kanttekening dat het de huidige processen niet mag verstoren. “Ik begrijp dat men dit roept maar zo’n oproep was niet nodig geweest. Was het maar zover! De raad moet eerst nog een plek vinden waar de IJsselkogge kan komen te staan. Met deze excursie, die bedoeld is om informatie naar museale mogelijkheden op te halen, ben je dan alweer een stap verder”, aldus Bergstra. De excursie zal in maart plaatsvinden.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen