donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsDrie podiumplaatsen voor Wilhelmina Kampen op het NK Acrogym

Drie podiumplaatsen voor Wilhelmina Kampen op het NK Acrogym

-

Op zaterdag 10 juni vond het Nederlands Kampioenschap acrogym plaats in Oss. Zeven teams van Wilhelmina mochten in actie komen en strijden met de top van Nederland. Het was een super geslaagde dag, met als kers op de taart drie podiumplaatsen!

In de vroege ochtend gingen de eerste drie teams onderweg. Zij moesten namelijk om 08:00 in Oss zijn. Hier was op de wedstrijdvloer niets van te merken!

E-jeugd damestrio Ella Mobin, Lotte Starke en Julia Fikkert straalden op de vloer. Met een super oefening zijn ze geëindigd op een mooie zevende plaats. Heel knap, want voor Ella was het haar allereerste NK!

Damespaar Vjenna Vellinga en Janna Post mochten als tweede van Wilhelmina in actie komen. Zij lieten in de E-jeugd hun vrolijke oefening zien en deden dit fantastisch. Van de twaalf teams wisten ze er nog vijf achter zich te laten en zijn ze geëindigd op een knappe zevende plaatst (met slecht 0,64 verschil van de nummer drie).

Elin van Dorsten en Marco Nieuwenhuis, ons mix paar in de E-senioren, mochten het eerste dagdeel afsluiten. Met hun strakke oefening haalde ze een hele goede score. Na een goed acroseizoen was de kers op de taart dat zij zich de Nederlandse Kampioenen mogen noemen!

In het tweede wedstrijddeel was het de beurt aan de damesparen E-junior. Ella van der Weerd en Hanna van ’t Hul lieten een goede oefening zien. In dit sterke deelnemersveld zijn ze op een mooie twaalfde plaats geëindigd. Merel Nissink en Jade Dijkman straalden op de vloer met hun vrolijke oefening. Dit leverde ze een zevende plaats op!

Ook in het laatste wedstrijddeel mochten nog twee teams van Wilhelmina in actie komen. Saar de Jong en Ireen van der Velde mochten in de categorie D-senior damespaar hun oefening laten zien. En dat deden ze geweldig. Ze moesten nog in spanning afwachten tot het einde van de wedstrijd, want ze stonden er goed voor. Het verlossende woord kwam: een prachtige derde plaats voor deze dames!

Emma Ekkelboom en Imke van der Scheer waren als team van Wilhelmina aan de beurt. De laatste wedstrijd van dit seizoen voor deze dames. En dat deden ze goed: zij mogen zich vice-Nederlands kampioen noemen en kregen de zilveren medaille omgehangen (met slechts 0,1 punt verschil van de nummer één).

We kunnen nu al terugkijken op een succesvol seizoen! Voor een aantal teams was dit al de laatste wedstrijd. Een groot deel heeft volgende week nog het lentetoernooi in Genemuiden en op zaterdag 23 juni komt er nog één team in actie op het Nederlands Kampioenschap van het D-plus-niveau.
Wil jij ook een keer meetrainen? Stuur snel een mail naar se**********@wi***************.nl

Ingezonden verslag

Foto’s

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen