donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeEvenementenSuccesvolle Hanze Steenrijk Tentoonstelling trekt duizenden bezoekers naar Stedelijk Museum Kampen

Succesvolle Hanze Steenrijk Tentoonstelling trekt duizenden bezoekers naar Stedelijk Museum Kampen

-

In een kleurrijk schouwspel van buggy’s op de gang, enthousiaste kinderen op LEGO®-figuren jacht en bewonderaars van de ‘jungle’ van Hanzestad Novgorod, blijkt de tentoonstelling “Hanze Steenrijk” in Stedelijk Museum Kampen een overweldigend succes. Directeur Nynke van der Wal deelt haar enthousiasme: “Vele duizenden bezoekers hebben de tentoonstelling al ervaren, en we hebben nog ruim een maand te gaan.”

Meer dan 10.000 geïnspireerde bezoekers en een maand vol activiteiten

Met een indrukwekkende opkomst van meer dan 500 bezoekers per dag in de herfstvakantie en een totaal van bijna 10.000 bezoekers, is het museum zeer tevreden over de respons. Scholen uit de regio weten het museum ook goed te vinden, met docenten die aanvragen indienen voor educatieve bezoeken.

Heel Kampen Bouwt – Samen bouwen verbindt

Op zaterdag 24 februari bundelen de Koggewerf, de Bibliotheek, het Stadsarchief, en Stedelijk Museum Kampen hun krachten voor “Heel Kampen Bouwt.” Deelnemers kunnen bouwen aan een grote kartonnen stad of een spannend (Hanze)verhaal. Meer informatie is te vinden op stedelijkmuseumkampen.nl.

Voorjaarsvakantieworkshop – Stop…motion met LEGO®

Kinderen van 8 tot 14 jaar hebben de kans om in de voorjaarsvakantie deel te nemen aan de workshop “Stop…motion met LEGO®.” Na een inspirerend museumbezoek gaan ze bij Quintus aan de slag met het maken van een stop-motion film, waarin hun LEGO® bouwwerk tot leven komt. De workshop begint op dinsdag 20 februari om 9:30 uur bij de Voormalige Synagoge (IJsselkade 33). Aanmelden kan via quintuskampen.nl.

Laatste dag gratis

Op woensdag 28 februari is de allerlaatste dag om de tentoonstelling te bezoeken. Als dank voor de support biedt het museum op deze dag gratis toegang aan alle bezoekers. Directeur Nynke van der Wal merkt op: “We gaan de LEGO® nog missen, maar de volgende tentoonstelling belooft ook weer spraakmakend te worden.” Vanaf 23 maart is “Meidenpracht Vrouwenkracht” te bewonderen op beide locaties: Oudestraat 133 en IJsselkade 33.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen