vrijdag, oktober 18, 2024

HomeNieuwsSamenvattingen Voetbal

Samenvattingen Voetbal

-

KHC speelde afgelopen zaterdag tegen zondag 1e klasser Jubbega en verloor met 0-1. Ondanks eerdere overwinningen kon KHC niet overtuigen. Jubbega scoorde vlak voor rust via Geertjan Liewes. In de tweede helft zocht KHC tevergeefs naar de aansluittreffer, maar het ontbrak aan scherpte. Boaz Smits kreeg geel en een schorsing. Ondanks een late poging van KHC wist Jubbega de punten mee te nemen. Teleurstellende prestatie voor KHC, die volgende week tegen Broekster Boys moet herstellen. Man van de wedstrijd was Nick Notrot.

Foto’s van de wedstrijd hieronder gemaakt door John Zoetebier

DOS vertoont gelijkenissen met de vorige week tegen vv Heerde, winnend met 4 treffers maar met een opvallend verval in de tweede helft tegen Hatto Heim. Het initiatief resulteerde snel in een doelpunt door Nick Hendriks. Hoewel Vincent Huisman later scoorde, werd het afgekeurd. Hatto Heim kwam pas laat in de eerste helft in de buurt van een doelpunt. DOS eindigde de helft met een goal van Vincent en een kans voor Hatto Heim. In de tweede helft scoorde DOS opnieuw, maar Hatto Heim gaf niet op en scoorde ook. Uiteindelijk maakte DOS de overwinning compleet met een laatste doelpunt door Raymon Beuling. De trainers erkennen het scorend vermogen maar benadrukken het voetballende verval in de tweede helft als aandachtspunt voor het volgende duel tegen ZZVV.

Zaterdagmiddag 3 februari 2024 won vv Kampen met ruim 4-0 van MVV’69 op sportpark De Maten in Kampen.

IJVV verloor kostbare punten tegen Heerde, met een 4-1 nederlaag. Het gebrek aan scherpte resulteerde in drie eenvoudige doelpunten voor Heerde, voornamelijk uit spelhervattingen. Dennis Calkhoven van Heerde speelde een hoofdrol, scoorde de eerste drie doelpunten en overheerste in kopduels. IJVV kon na de 1-0 nog terugkomen, maar verloor uiteindelijk de grip op het duel, met een slotdoelpunt van Max de Rooy dat de wedstrijd definitief besliste.

Wilsum leed een zware 1-5 nederlaag, waarbij een vrije trap door de muur ging en getoucheerd werd, de doelman uit positie bracht. Na de 1-3 daalde het zelfvertrouwen van Wilsum, ondanks tactische wissels en een 3-4-3 formatie. Pogingen tot terugkeer faalden, en een prachtige treffer van de tegenstander en een late tegengoal resulteerden in een teleurstellende wedstrijd. Individuele fouten, pech in de afronding en ongelukkige tegentreffers plaatsten Wilsum onder de rode streep. De volgende competitiewedstrijd is gepland op 24 februari tegen BAS Biddinghuizen, met oefenwedstrijden op 8 en 17 februari tegen respectievelijk Wijthmen en HTC.

‘s-Heerenbroek stond voor een cruciaal duel tegen hekkensluiter EFC ’58. Hoewel EFC onderaan bungelt met slechts twee punten, was er geen onderschatting. Na een gemiste kans van ‘s-Heerenbroek-speler Daan Boersma opende hij later de score met een vrije trap. De thuisploeg domineerde, won de meeste duels en bleef gevaarlijk. De tweede helft liet een vergelijkbaar beeld zien, met ‘s-Heerenbroek die uiteindelijk nog eenmaal scoorde vanaf de strafschopstip, nadat Jonno Pruim was neergehaald. Met de zege klimmen ze naar de zevende plek, slechts twee punten verwijderd van vijf andere teams.

Dit bericht wordt geüpdatet met wedstrijdverslagen die wij voor deze week ontvangen. Zit jouw club er niet bij en wil je die ook onder de aandacht brengen? Stuur dan jouw verslag met foto(‘s) naar re******@ka**********.nl .