Zuiderzeerally 2024 in beeld

1774

Na een afwezigheid van vier jaar maakte de Zuiderzeerally zijn comeback in en rondom Kampen. Zaterdag startte de 35e editie op het Van Heutszplein.

Elke deelnemer reed daar onder de startboog door op weg naar de eerste uitdaging van de rally. Het publiek kon de rallyauto’s van dichtbij bewonderen.

Het serviceterrein voor de deelnemers en teams bevond zich op de Loswal. Hier worden de auto’s voorbereid voor de uitdagingen die zij moesten aangaan.

De rally omvat drie uitdagende klassementsproeven die elk drie keer worden gereden. De eerste proef voert de deelnemers naar het Kampereiland, gevolgd door een route richting IJsselmuiden, waar de tweede proef hen over onverharde wegen bij Wilsum leidt. De terugkeer van onverharde wegen voegt een extra dimensie toe aan de competitie en is een hoogtepunt van deze editie.

De derde en laatste klassementsproef vindt plaats rondom Kamperveen en biedt een geheel nieuwe uitdaging voor de ervaren rallyrijders. Deze variëteit aan terreinen en omstandigheden belooft een opwindende en onvoorspelbare strijd tussen de deelnemers.

Uitslag Zuiderzerally

Foto’s Pascal Winter en Hardo Junte