vrijdag, oktober 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsVerslag van de Kring Kampioenschappen NWO-NOP voor Outdoor Springen

Verslag van de Kring Kampioenschappen NWO-NOP voor Outdoor Springen

-

De Kring Kampioenschappen NWO-NOP voor outdoor springen werden afgelopen zaterdag gehouden in Vollenhove. De wedstrijden vormden de eerste ronde voor ruiters om zich te kwalificeren voor het NK in augustus, via de Regiokampioenschappen.

Ponyruiters in de Ochtend

De ochtend begon met de ponyruiters. Jennifer Riezebos was een van de eersten die met haar pony Bink een foutloos parcours aflegde in de categorie 50 cm, cat AB. Haar prestatie leverde haar een derde plaats op en een ticket voor de Regio Overijsselse Kampioenschappen.

Jennifer Riezebos

Sherise Slendebroek en haar pony Happy sprongen foutloos over de 60 cm hindernissen in de cat AB. Met een score van 70,5 stijlpunt werden zij kringkampioen en kwalificeerden zich eveneens voor de regiokampioenschappen.

Nienke Beens reed met haar pony Inspiration Sunshine foutloos in de categorie D/E 0,80 cm en eindigde op de vierde plaats in deze grote rubriek. Ook zij mogen door naar de regiokampioenschappen.

Roselyn Slendebroek en Chavello’s Golden Cutie SL reden foutloos in de 90 cm, cat DE, zowel in het basisparcours als in de barrage. Hun snelle tijd bezorgde hen de titel van Kringkampioen en een plaats in de volgende ronde.

Wendelie Flier reed een foutloze ronde in de 1 meter rubriek en pakte de tweede plaats, wat haar ook een ticket voor de regiokampioenschappen opleverde.

Paardenruiters in de Middag

’s Middags was het de beurt aan de paardenruiters. Gemma van Dijk reed met haar paard Meggi in de 1.10m rubriek. Na een foutloos basisparcours en een snelle barrage eindigde zij op de zesde plaats, goed genoeg voor kwalificatie voor de Overijsselse Kampioenschappen. Van Dijk was zeer tevreden met het resultaat.

Gemma van Dijk

Gerco Rienties had een succesvolle dag met zijn paard One of a Million a la muis. In de 1.10m rubriek reed hij twee foutloze rondes en behaalde de vierde tijd, wat hem eveneens een plaats in de Overijsselse Kampioenschappen opleverde. In de 1.20m rubriek kwalificeerde hij zich met zowel Kimi R als Nolly Bolly a la muis. In de 1.30m rubriek werd hij kringkampioen met Kardenta a la muis na foutloze rondes en een snelle tijd. Met deze prestaties plaatste Gerco zich met vier paarden voor de Regio Overijsselse Kampioenschappen in Geesteren.

Zwolse Dressuurdagen

Parallel aan de springwedstrijden vonden de Zwolse Dressuurdagen plaats. Jenou van Marle startte met Higgy Rea in de klasse L1. Ze behaalde tweemaal de eerste prijs met scores van 221,5 en 216 punten.

Jenou van Marle

Annelotte ten Cate – Felix had een succesvol debuut in de klasse M2 met Nadira, waar ze een eerste en tweede prijs behaalde met een score van 68,8%. In de klasse Z2 wist ze met Merle mooie scores van 66,7% en 69,3% te halen, wat haar een tweede en derde plaats opleverde in de rubriek Z2/ZZL.

Al met al was het een weekend vol succesvolle prestaties en kwalificaties voor de Overijsselse Kampioenschappen, met deelnemers die vol enthousiasme uitkijken naar de volgende ronde.

Volgende week zullen de kringkampioenschappen voor dressuur plaatsvinden in Ijsselmuiden voor zowel pony’s als paarden. Hierbij zullen weer veel ruiters hun beste kunnen laten zien om zich te kwalificeren

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen