Zilveren legpenning voor de heer Paul Reichenbach

309

Vrijdag 16 augustus reikte burgemeester De Rouwe de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan de heer Paul Reichenbach. De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van ‘Het Monsterbos’, het laatste stripboek van Paul Geerts.

Paul Reichenbach heeft zich gedurende vele jaren op uitzonderlijke wijze ingezet voor de Kamper gemeenschap. Als medeoprichter en voorzitter van het Kamper Stripspektakel heeft hij dit evenement laten uitgroeien tot een van de grootste eendaagse stripfestivals van Nederland. Met zijn initiatief heeft hij niet alleen een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van de stripcultuur, maar ook aan de sociale cohesie in de stad. Het Stripspektakel trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers en biedt een podium aan zowel gevestigde als opkomende striptekenaars.

Naast zijn werk voor het Kamper Stripspektakel, heeft de heer Reichenbach een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het muziekonderwijs, door de ontwikkeling van innovatieve lesmethodes die wereldwijd gebruikt worden. Daarnaast heeft hij als ondernemer en bestuurslid van de Stichting Evenementen Platform Kampen bijgedragen aan de organisatie van talrijke evenementen in de stad, zoals de Kamper UI(t)dagen en Kerst in Oud Kampen.

Burgemeester Sander de Rouwe reikt de zilveren legpenning uit tijdens de opening van een tentoonstelling in het Ikonenmuseum, waar stripkunstenaar Paul Geerts zijn nieuwe boek presenteert. Paul Geerts is vooral bekend van de stripreeks Suske en Wiske, waarvan hij van 1971 tot en met 2002 de hoofdtekenaar was. Deze gelegenheid markeert tevens het afscheid van de heer Reichenbach als voorzitter van het Kamper Stripspektakel.

De toekenning van de zilveren legpenning is een eerbetoon aan de heer Reichenbach voor zijn bijdragen aan de stad Kampen, waarbij hij generaties en culturen met elkaar heeft weten te verbinden. Zijn inspanningen op het gebied van cultuur, onderwijs en gemeenschapszin zullen een blijvende erfenis zijn voor de stad.

De zilveren legpenning van de gemeente Kampen is een eerbetoon aan, en blijk van waardering voor, personen of rechtspersonen die zich verdienstelijk hebben gemaakt of bijzondere prestaties hebben verricht op het terrein van wetenschap, cultuur, welzijn, sport of techniek, waarbij aantoonbaar een (maatschappelijk) lokaal belang is gediend, of wanneer men algemeen erkende diensten heeft verworven voor de gemeenschap van Kampen.