donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeEvenementenStadswandeling Bedrijvigheid in Kampen

Stadswandeling Bedrijvigheid in Kampen

-

Op zaterdag 31 augustus is de laatste zomerse wandeling van cultuurZIEN. De stadswandeling over Bedrijvigheid in Kampen start om 19.00 uur op het Ouderaadhuisplein. De deelnamekosten bedragen € 10, – p.p. De wandeling duurt ca 1,5 uur. Vooraf opgeven voor deelname kan via ku***@cu*********.nl of bel (038)331 10 24.

In de 19e eeuw gonsde de Kamper binnenstad van bedrijvigheid. Vlakbij het Stadhuis was de Timmertoren, de werkplaats van de stadsarchitect. Aan de Voorstraat exploiteerde Albert van Gelder een diligencedienst voor de Rijn Ijssel Stoombootmaatschappij. Later was in het zelfde pand de lijnkoekenfabriek ”De Hoop” gevestigd. Pieter Hillebrand Werff bezat drie verschillende windmolens rond Kampen. Hij woonde met zijn gezin aan de Oudestraat. De wandeling eindigt bij Johanna de Halstarrige aan de Nieuwe Markt. Zij was jarenlang dienstbode bij goud- en zilversmid Brouwer. Haar laatste jaren dacht zij te kunnen doorbrengen in het Heilige Geestgasthuis. Maar dat verliep anders.

Op zaterdag 7 sept, 19.00 uur herhaalt cultuurZIEN de stadswandeling ”Adel in Kampen”. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl

rechts De Dom van Keulen, een gerenomeerd hotel, dat ongeveer 100 jaar onder deze naam heeft bestaan aan de Boven Niieuwstraat in Kampen.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen