donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenMaatregelen voor veilige verkeerssituatie bij Go Ahead Kampen

Maatregelen voor veilige verkeerssituatie bij Go Ahead Kampen

-

De gemeente Kampen zet de komende vier zaterdagen verkeersregelaars in bij voetbalclub Go Ahead Kampen om voor een veilige verkeerssituatie te zorgen. Ook stelt de gemeente op die zaterdagen beide toegangswegen naar de club open. De afsluiting van één van de toegangswegen naar de club zorgde voor verkeershinder voor gebruikers. Deze weg wordt nu tijdelijk gebruikt voor het aanvoeren van zand voor de komst van 24 flexwoningen aan de Buitenbroeksweg. Na de 4 zaterdagen is de afsluiting ook verleden tijd.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Het is belangrijk dat Kampenaren veilig en met zo min mogelijk verkeershinder kunnen sporten. Ik ben blij dat we na constructief overleg met Go Ahead Kampen samen tot deze verbeterde aanpak van de verkeerssituatie zijn gekomen. Zo kan Go Ahead Kampen komende zaterdag de officiële wedstrijden voor de jeugd met een veilig gevoel ingaan.”

Afsluiting ingekort met 3 maanden.
De oorspronkelijke planning was om de afgelopen toegangsweg tot het einde van het jaar af te sluiten. Maar de impact van deze afsluiting op de verkeersveiligheid blijkt groter dan vooraf ingeschat. De gemeente heeft daarom samen met de voetbalclub besloten tot een andere aanpak. Tot 4 oktober blijft de nu afgesloten toegangsweg inclusief rijplaten dicht behalve op zaterdagen. Op de zaterdagen zijn beide toegangswegen open en zorgen verkeersregelaars er o.a. voor dat alleen auto’s over de rijplaten rijden. Vanaf 4 oktober zijn de beide toegangswegen tot de club weer open. Ook de rijplaten zijn dan weg. Daarmee kort de gemeente de afsluiting met 3 maanden in. Het is wel mogelijk dat de weg tegen het einde van het jaar nog één keer afgesloten moet worden.

Flexwoningen Buitenbroeksweg
Om de komst van de flexwoningen aan de Buitenbroeksweg mogelijk te maken wordt de grond hieronder momenteel opgehoogd met een laag zand van twee meter dik. Flexwoningen zijn duurzame en circulaire sociale huurwoningen die minimaal 15 jaar op een plek staan en daarna verplaatst kunnen worden omdat ze in delen zijn opgebouwd in de fabriek.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen