Expositie ‘Back Home’ in Galerie Tripmaker

107

Vanaf 13 september 2024 presenteert Galerie Tripmaker de nieuwe expositie van kunstenaar Wouter Berns, getiteld Back Home. De tentoonstelling loopt tot en met 30 maart 2025 en is, naast reguliere openingstijden, ook te bezichtigen tijdens de Open Monumentendag.

De expositie Back Home speelt in op het thema van thuiskomen, geïnspireerd door het jaarthema van Hanzestad Kampen. De twee tentoonstellingsruimtes van de galerie zijn gevuld met zowel nieuwe als bekende schilderijen van Berns, die zijn kenmerkende stijl en persoonlijke verhaal weerspiegelen.

In deze tentoonstelling verkent Berns het concept van thuiskomen in verschillende vormen: thuiskomen na een vakantie of reis, of het gevoel van een veilige plek na een periode van omzwervingen. Daarnaast verwijst het werk naar een meer persoonlijke interpretatie van thuiskomen: het vinden van rust en balans in jezelf. Zoals Berns het treffend verwoordt: “Als je thuis bent in jezelf, maakt het niet meer uit waar je bent.”

Back Home heeft voor Berns ook een letterlijk aspect. Een groot deel van de werken in de expositie was eerder te zien in Museum Elburg, waar Berns van maart tot en met augustus 2024 een succesvolle solotentoonstelling had. Hoewel Berns tevreden terugkijkt op deze periode, is hij blij dat zijn meest persoonlijke schilderijen nu weer terug zijn in de galerie. “Onze woonvertrekken waren wel erg leeg…,” zegt hij met een knipoog.

Deze tentoonstelling biedt een bijzondere kans om het werk van Wouter Berns in een vertrouwde omgeving te zien en is een must-see voor zowel vaste bezoekers als nieuwkomers in Galerie Tripmaker.