donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeEvenementenOpen Monumentendagen Kampen: " Routes, netwerken en verbindingen"

Open Monumentendagen Kampen: ” Routes, netwerken en verbindingen”

-

Aankomend weekend zaterdag 14 september en zondag 15 september vinden de Open Monumentendagen weer plaats in Kampen. Ruim 45 monumenten openen hun deuren voor het publiek. Dit jaar staat in het teken van ‘Routes, netwerken en verbindingen’.

Welke route je ook neemt, je komt ongetwijfeld langs een van de vele monumenten die dit weekend te bezichtigen zijn. Wethouder voor erfgoed, Richard Boddeus opent 14 september het Open Monumentenweekend door in de Buitenkerk de klokken te luiden.


Ok bijzonder: dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, kunnen weer verschillende monumenten hun deuren openen voor bezoekers. Bijna alle deelnemende monumenten zijn op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. En ook op zondag van 13.00 tot 17:00 uur is een aantal monumenten geopend. De deelnemende locaties zijn te herkennen aan een vlag, affiche of spandoek van de Open Monumentendag. Voor enkele rondleidingen is het noodzakelijk vooraf te reserveren. Alle informatie en inschrijfmogelijkheden vindt je op www.visitkampen.nl/openmonumentenweekend of op www.openmonumentendag.nl/comite/kampen.

Flyer Open Monumentenweekend
Speciaal voor Open Monumentendag is een flyer ontwikkeld. In lijn met het landelijke thema ‘Routes, netwerken en verbindingen’ zijn in het programmaboekje verschillende routes opgenomen die u langs de monumenten voeren. De handelsroute neemt u bijvoorbeeld mee langs verschillende monumenten met een industrieel-, productie- of handelsverleden. Ontdek hoe de handel en industrie de regio hebben gevormd en hoe deze monumenten nog steeds getuigen van een rijk verleden. Of volg de pelgrimsroute langs het opengestelde religieuze erfgoed.

Toch op zoek naar iets anders? In de Kampen Stadsgids app staan de mooiste routes door Kampen zoals de natuursteenroute, een wandeling langs alle authentieke gerestaureerde muurreclames of de wandelroute langs mobiel en maritiem erfgoed. Deze routes laten de gevarieerde geschiedenis en erfgoed van Kampen en omgeving zien.

In de flyer staan alle monumenten die tijdens Open Monumentendag te bezoeken zijn en de activiteiten die worden georganiseerd. De flyer is beschikbaar bij het Stadhuis, de Tourist Info in de Stadskazerne, Readshop en natuurlijk bij de deelnemende monumenten.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen