Tafeltennisvereniging Kampenion blij met verbouwde zaal ondanks nederlaag van eerste team

175
Kampenion 1 in de verbouwde zaal Foto: © Gerard Wessels

Het eerste team van Kampenion is de najaarscompetitie stroef begonnen. Na twee verloren uitwedstrijden volgde afgelopen zaterdag ook verlies in eigen huis. Ondanks de nederlaag tegen Tempo-Team 4 uit Amsterdam was er blijdschap binnen de club vanwege de volledig verbouwde speelzaal, die voor het eerst in gebruik werd genomen.

Op 14 september leed Kampenion een nipte nederlaag tegen VVV 1 in Leidschendam met 7-6. Een week later, op 21 september, was het verlies tegen Avanti in Hazerswoude aanzienlijk groter: 10-3. Afgelopen zaterdag, 28 september, stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, in een opgeknapte zaal die de verwachtingen overtrof. Helaas werd het feestgedruis overschaduwd door de uitslag: een 4-9 verlies tegen een jong team van Tempo-Team 4.

De vier spelers van Kampenion hadden hun tegenstanders uit Amsterdam nog niet eerder ontmoet, wat zorgde voor een verrassende middag. Gert-Jan de Lange was het meest succesvol en won twee van zijn drie enkelspelen. Robin Lieftink en Thomas Niemeijer wisten ieder één partij te winnen, terwijl Jordy ten Have zonder overwinning bleef. Ook het dubbelspel, gespeeld door Niemeijer en De Lange, werd verloren. Door deze nederlaag met 4-9 staat Kampenion 1 in de degradatiezone en moet er de komende wedstrijden flink wat ingehaald worden. Aanstaande zaterdag wacht in Assen een belangrijke confrontatie tegen een team dat net boven Kampenion staat.

Ondanks de nederlaag heeft het talrijk opgekomen publiek genoten van spannende en hoogstaande partijen. Vooral de verbouwde zaal werd positief ontvangen. Voorzitter Robin Lieftink sprak zijn tevredenheid uit: “Onze zaal is prachtig geworden. Technisch gezien hebben we grote stappen gemaakt, met onder andere nieuwe verwarming en airco. Het is knap dat dit allemaal binnen twee weken gerealiseerd is. De eerste wedstrijden verliepen goed en iedereen is enthousiast over de nieuwe uitstraling.”

Naast de teleurstelling bij het eerste team, was er ook goed nieuws te melden. Het eerste jeugdteam van Kampenion boekte een overtuigende 10-0 overwinning tegen Dedemsvaart. Volgende week wacht in Zwolle echter een lastigere tegenstander voor de jeugdspelers.

Kampenion kan dus terugkijken op een dag vol hoogte- en dieptepunten, maar de vernieuwde zaal biedt hoop voor betere resultaten in de toekomst.