100 x 100 Zomeractie Wijkverbinders Groot Succes

246

De 100 x 100 Zomeractie, georganiseerd door de wijkverbinders, bleek een groot succes. De actie gaf bewoners de mogelijkheid om met 10 handtekeningen van 10 verschillende adressen een bijdrage van € 100 aan te vragen voor een straatfeest. In totaal waren er 100 bijdragen beschikbaar voor verbindende zomerfeesten in de straat. De actie sloeg zó goed aan dat binnen no-time alle 100 aanmeldingen binnen waren.

De zomeractie zorgde niet alleen voor feestelijke bijeenkomsten, maar versterkte ook de onderlinge band tussen buurtbewoners. Er werden buurtapps aangemaakt, nieuwe buren leerden elkaar kennen, en oude banden werden hernieuwd. De actie bleek dus een groot succes, niet alleen vanwege de feesten zelf, maar ook door de versterkte buurtverbindingen die het tot stand bracht.

Wethouder Faber sprak lovend over het initiatief: “De enthousiaste reacties en de snelle aanmeldingen tonen aan hoe groot de behoefte is aan dergelijke initiatieven die ontmoetingen in de buurt bevorderen. Ik ben zeer verheugd dat het initiatief van onze wijkverbinders zo enthousiast door de inwoners is ontvangen.”

Buurtbewoners deelden hun positieve ervaringen over de straatfeesten:

“We hebben een hele gezellige avond gehad. Samen eten en elkaar ontmoeten. De kinderen hebben samen gespeeld op het springkussen. Het was een geslaagde avond!”

“Oude en nieuwe bewoners maakten kennis en deelden herinneringen, en ondertussen speelden de kinderen uren op het springkussen!”

“Het zal een jaarlijks terugkerend moment worden van verbinding en gezelligheid!”

De zomeractie heeft aangetoond hoe belangrijk en succesvol buurtinitiatieven kunnen zijn in het bevorderen van sociale cohesie en het versterken van de banden tussen bewoners. Het is duidelijk dat dergelijke initiatieven nog jaren door de wijkbewoners gewaardeerd zullen worden.