donderdag, september 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenStadswinkel opent poorten in Kampen

Stadswinkel opent poorten in Kampen

-

Zaterdag 30 augustus vindt de opening van de Stadswinkel aan de Oudestraat 116 in Kampen plaats. De winkel is een verbinding tussen Ondernemers Vereniging Kampen (Promotiewinkel), gemeente Kampen (Kavelwinkel) en Provincie Overijssel & Rijkswaterstaat (Ruimte voor de Rivier IJsseldelta). Het doel? Gezamenlijk informatie verstrekken. Voor zowel de ondernemers, als de inwoners, consumenten en toeristen van Kampen.

informatieDe Stadswinkel is een uniek initiatief van de Ondernemers Vereniging Kampen, waarmee de leegstand in het kernwinkelgebied van de Kamper binnenstad concreet wordt aangepakt. Het initiatief is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Overijssel. De provincie wil zo winkeliers, beleidsmakers en andere deskundige partijen samen oplossingen en ideeën laten bedenken voor de leegstand die steeds meer winkelstraten in Nederland teistert. In Kampen is deze uitdaging gezamenlijk opgepakt door ondernemers, gemeente en vastgoedbetrokkenen. Na een half jaar hard werken is de opening van de Stadswinkel nu een feit.

Drie pijlers
In de Oudestraat van Kampen is een pand gehuurd, in samenwerking met de eigenaar opgeknapt en door lokale ondernemers ingericht. In het pand zijn drie pijlers gecreëerd: de Promotiewinkel, de Kavelwinkel en het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. pijlers

De Promotiewinkel is de plaats waar geïnteresseerde ondernemers informatie kunnen vinden over wat noodzakelijk is om in de binnenstad van Kampen een onderneming te vestigen. Dit gaat bijvoorbeeld over vergunningen, contracten met verhuurders, aanbod van zakelijk vastgoed in de binnenstad, onderzoek naar koopstromen, consumentenbestedingen en de samenstelling van bezoekers aan de binnenstad. Uiteraard wordt ook de verbinding met en tussen de bestaande ondernemers gelegd.

De gemeente Kampen was daarnaast direct betrokken bij het initiatief, maar doet nu ook daadwerkelijk mee door een Kavelwinkel in de Stadswinkel onder te brengen. Hier kunnen inwoners en geïnteresseerden van buiten de gemeentegrenzen terecht voor informatie over beschikbare bouwkavels.

Tot slot betrekt de provincie Overijssel samen met Rijkswaterstaat de ruimte met voorlichting over het project “Ruimte voor de Rivier IJsseldelta”.

Er is personeel aangetrokken om de diverse doelgroepen van de winkel te bedienen, maar bovenal om het ondernemen in de binnenstad van Kampen verder te stimuleren. Nieuwe concepten worden vanuit de promotiewinkel verder vormgegeven. Een voorbeeld hiervan is Onze Winkel, een gezamenlijke en tijdelijke fysieke winkel voor webshondernemers.

Leuke Lange Zaterdag en Kampen.nl
De opening van de winkel vindt plaats op de eerste Leuke Lange Zaterdag, een nieuw binnenstad evenement in Kampen. Tijdens deze dag is er volop te beleven in de stad en zijn de winkels tot 20.00 uur open. De eerste editie van de Leuke Lange Zaterdag staat in het teken van muziek en er zullen dan ook op meerdere plaatsen muziektenten staan.

Op 30 augustus vindt daarnaast ook de lancering plaats van de Stadsportal www.kampen.nl, ontwikkeld door ondernemers samen met de gemeente en de fysieke krant van Wegener Media met dezelfde naam.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen