vrijdag, september 20, 2024

HomeNieuwsWit Blauw/GreenOrganics boekt eenvoudige overwinning

Wit Blauw/GreenOrganics boekt eenvoudige overwinning

-

Wit-Blauw-Green-OrganicsOp zaterdag 20 september werden in ideale weersomstandigheden de wedstrijden tussen de selecties van Wit Blauw/GreenOrganics en Ritola afgewerkt.

Wit Blauw 2 boekte na een matige 1e helft een moeizame maar belangrijke overwinning op de reserves van Ritola.

Om 15.30 begon Wit Blauw/GreenOrganics 1 in inmiddels haar vertrouwde opstelling aan de wedstrijd tegen Ritola 1. Vooraf was de ploeg gewaarschuwd voor Ritola want deze ploeg wist vorige week Dindoa een punt af te snoepen. De opdracht voor Wit Blauw 1 was vooraf duidelijk; direct een groot verschil maken zodat Ritola niet haar favoriete vertragende spel zou kunnen spelen.  Wit Blauw 1 begon erg scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en eigenlijk was vanaf de eerste seconde het klasseverschil tussen de ploegen heel groot. Na ruim een kwartier was de stand 8-3 en was de overmacht van Wit Blauw in aanvallend en verdedigend opzicht enorm. Helaas brak toen een aanvallend mindere fase aan waardoor er tot de rust nog maar 1x gescoord werd. De verdediging had echter de zaken prima op orde waardoor Ritola ook maar 2x scoorde. Gevolg een ruststand van 9-5.

In de rust werd Jelle Visscher vanwege een blessure vervangen door Gert Jan Last. Wit Blauw had na rust even tijd nodig om op gang te komen maar vanaf 11-9 begon de machine weer op gang te komen en zo schommelde de stand van de wedstrijd steeds tussen 4 en 6 goals verschil in het voordeel van Wit Blauw. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten bij een 21-15 stand. Eigenlijk een magere afspiegeling gezien het krachtsverschil tijdens deze wedstrijd.

Wit Blauw kan zodoende vol vertrouwen toeleven naar de topper tegen Dindoa. De ploeg raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en in de laatste 3 wedstrijden werden er steeds 20 goals of meer gescoord. Na een moeizame start van het seizoen is er een duidelijke opwaartse lijn zichtbaar in het spel en zelfvertrouwen. Dit werd zaterdag nog het best getoond door het feit dat zonder 3 vaste (ervaren) waarden van de afgelopen seizoenen, de ploeg niet in paniek raakte. Volgens trainer Harm Jan Smit is de ploeg op de goede weg, er wordt hard en goed getraind, mentaal maakt de ploeg ook stappen en qua spel is er per wedstrijd een stijgende lijn zichtbaar.

Zaterdag 27 september speelt Wit Blauw/GreenOrganics 1 de topper tegen Dindoa. Voor het seizoen werd al verwacht dat de titelstrijd tussen deze 2 ploegen zou gaan met Rheko en Spirit als outsiders. Voorlopig is dit het ook het geval en zaterdag kunnen de beide ploegen onderling uitmaken wie voorlopig de sterkste is. Het beloofd een boeiende en spannende krachtmeting te worden tussen 2 ploegen die beide heel graag hogerop willen.