vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsWZC Wapenveld overtroefd S.V.Zalk (2-0)

WZC Wapenveld overtroefd S.V.Zalk (2-0)

-

Zalk

Zaterdag 27 september stond de 4e wedstrijd van de competitie op het programma. Voor Zalk dit keer een uitwedstrijd naar WZC Wapenveld. Vooraf gezien een geduchte tegenstander, die kandidaat is voor het kampioenschap. Voor Zalk dus een belangrijke wedstrijd om de ongeslagen status vast te houden.

WZC had al een wedstrijd verloren en voor hen was het belangrijk om de aansluiting te houden met de bovensten en dan zou een overwinning natuurlijk het beste uit komen. Voor de trainers zou het niet al te moeilijk zijn om de spelers voor deze wedstrijd te motiveren. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Veel strijd en passie om een goed resultaat te behalen. Nu was dat wat betreft voor WZC ook zo, alleen bij Zalk oogde dat zeker niet. De warming up was opnieuw te slap. Zo starten beide ploegen dus met de wedstrijd.

WZC probeerde direct vanaf de aftrap het initiatief te nemen en dat niet meer los te laten. Een goede dosis inzet werd gekoppeld aan goed voetbal en dat resulteerde voor WZC al snel in een paar kansen. Zalk had veel overtredingen nodig om WZC af te stoppen en deze spelhervattingen waren levensgevaarlijk. Met kunst en vliegwerk kon Zalk het vege lijf redden, maar dat beloofde natuurlijk voor het vervolg van de wedstrijd niet veel goeds. Van Zalker kant was er te weinig beleving en passie en zij lieten zich dan ook telkens terugdrukken. Linies kwamen te ver uit elkaar te liggen en daardoor kwam Zalk niet aan voetballen toe. Op de trainingen gaat het allemaal prima, echter op een of andere manier kan de ploeg dat nog niet vertalen naar de wedstrijd. Het is net of er dan iets blokkeert en er te veel spanning op staat. WZC kreeg een aantal goede mogelijkheden en kansen om de score te openen, echter zij wisten dat voor rust niet te verzilveren. Zalk zette daar maar een paar spaarzame aanvallen tegenover.

Vlak voor rust zou Zalk bijna op een 0 -1 voorsprong komen, maar de vrije trap van Ben Hofstra werd door de keeper van WZC met een fantastische actie uit de kruising getikt. De daarop volgende corner leverde nog een kans op voor Simon van Halm, maar zijn poging ging rakelings naast. Zo gingen beide ploegen met een 0 – 0 stand de rust in. WZC was de betere ploeg en had, gezien de vele kansen, al zeker een paar doelpunten moeten maken. In de rust wisselde trainer Hooisma twee spelers bij Zalk. Carsten Esselink en Leroy Penninkhof kwamen in het veld voor respectievelijk Aart Schreuder en Sander Vinke. Vooral het inbrengen van Leroy was bedoeld om meer vuur en passie te krijgen. Zalk probeerde dan ook vanaf de aftrap in de tweede helft deze passie te tonen en verder van het eigen doel te gaan voetballen. Dat leverde voor Jurjen Hofstra direct al een mogelijkheid op, maar zijn schot ging over het doel. WZC pakte het toen weer op en opnieuw liepen Zalk een beetje achter de feiten aan.

Het was dat WZC het vizier absoluut niet op scherp had staan, anders was de wedstrijd al lang beslist geweest. Zalk bleef zo gelukkig in de wedstrijd. Als het zo door zou gaan, dan zou de wedstrijd in een 0 – 0 stand eindigen. Daarmee zou WZC te weinig krijgen en Zalk te veel. Alhoewel, als je de kansen krijgt en niet maakt, verdien je ook niet te winnen. Toch zou de 1 – 0 gaan vallen. De verdediging van Zalk onderschepte de bal en Robin Haverkamp probeerde het middenveld over te steken. Zijn pass naar Simon werd echter onderschept door WZC en zij schakelden razendsnel over op de aanval. Zalk had op dat moment te veel mensen voor de bal en de rechtsbuiten van WZC werd ingespeeld. Deze kon vrij op Jim van der Wijk af en rondde beheerst af. WZC kwam hiermee op een verdiende voorsprong. Daarna werd het spel wel wat grimmiger, maar Zalk kon het niet meer omkeren.

Ook het inbrengen van Koen Buikema voor Michel Hamer veranderde dat niet, al had Koen nog wel een paar goede acties aan de linkerkant. Sommige zaken werden op een verkeerde manier afgereageerd en dat is natuurlijk niet goed. De scheidsrechter moest daardoor met een paar gele kaarten ingrijpen, waarvan er zomaar een rood had kunnen zijn of misschien wel moeten zijn. Bij Zalk lag het achterin behoorlijk open en WZC wist van de geboden ruimte nog een keer gebruik te maken en tekende de 2 – 0 aan. Dat de score niet hoger is uitgevallen is mede te danken aan goede keeperswerk van Jim, maar meer aan het feit dat WZC wel heel slordig met de kansen is omgegaan. Voor WZC een meer dan verdiende overwinning. Een superslechte wedstrijd van Zalker kant werd hiermee afgesloten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen V.V. Kampen op het programma en dan zal toch duidelijk anders moeten.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen