vrijdag, september 20, 2024

HomeNieuwsAfgelopen weekend meerdere triomfen voor KV Skonenvaarder tijdens de Brabantregatta in Tilburg.

-

In wedstrijden met geduchte concurrentie  uit België en Duitsland wist de wedstrijdploeg uit Kampen maar liefst 40 podiumplaatsen te behalen. In totaal namen de ploegleden 13 x goud, 21 x zilver en 6 x brons mee naar Kampen. Nieuwkomer Nikai Kroes scoorde in de categorie Heren pupillen maar liefst 4 x goud op de afstanden van 500 en 1000 meter, Albart Flier veroverde in een pittige strijd 3 gouden medailles in de categorie Heren Senioren A, Marit Kattenberg behaalde in de categorie Dames junioren b 2 gouden plakken en dat gold eveneens voor Jennely Bos die in dezelfde categorie voer. William Bos scoorde in een bijzonder sterk deelnemersveld fantastisch 1 x goud in de categorie H junioren b en veteraan Chris Hellendoorn tenslotte behaalde op de 1000 meter goud in de k1.

Skonenvaarder clubkampioen 2014

Voor de wedstrijdploeg meer redenen voor een feestje. Zij kan als winnaar van het clubkampioenschap 2014 een lustrum vieren. Voor de vijfde keer in herhaling en met het hoogst aantal landelijk behaalde punten ooit bracht zij ook nu de wisselbeker mee naar Kampen. Uit het aantal gescoorde punten blijkt vooral ook de aanhoudende progressie van de individuele resultaten van de ploegleden.

Vier ploegleden van Skonenvaarder in de categorie Junioren B en Aspiranten onderscheidden zich dit jaar in het Nederlandse deelnemersveld en plaatsten zich in de Centrale (deels voor)selectie Beloften 2015. De selectie voor Jong Oranje moet nog plaatsvinden.