vrijdag, september 20, 2024

HomeNieuwsWit Blauw boekt weer een overwinning en is herfstkampioen

Wit Blauw boekt weer een overwinning en is herfstkampioen

-

Afgelopen zaterdag stonden voor de Wit Blauw selectie de laatste wedstrijden van de 1e helft competitie op het programma. Wit Blauw 2 boekte een 20-19 zege op De Hoeve 3 en is zodoende ongeslagen gebleven en gaat als herfstkampioen de zaal in. Een keurige prestatie van de formatie van Gerwin Bos.

Wit-Blauw-Green-Organics

Wit Blauw/GreenOrganics 1 moest aantreden tegen Revival en zou bij winst eveneens herbstmeister zijn. Wit Blauw begon wederom met Stefan de Graaf in de basis op de plek van Jelle Visscher. Wit Blauw begon moeizaam en met te weinig concentratie en beleving aan de wedstrijd en deze lijn trok zich gedurende de 1e helft door. Het verschil werd maximaal 4 goals in het voordeel van de thuisploeg maar deze verdween ook snel weer. Bij rust stond er een stand van 9-7 op het bord. In de rust werd aangegeven dat er met meer concentratie en beleving gespeeld moest worden om definitief afstand te nemen van het stugge Revival. Na een kwartier in de 2e helft was het 16-12 en brak een doelpuntloze fase van ruim 10 minuten aan. Het vak van Krista Fixe, Sander Fixe, Jordy Last en Marissa Grasdijk hield verdedigend de boel keurig dicht maar het aanvalsvak zat compleet vast. Coach Harm Jan Smit probeerde met 2 wissels de ban te breken en uiteindelijk wist Wit Blauw door te druk naar 18-12 en was de wedstrijd gespeeld. Via 19-12 mocht het hard werkende en naar vermogen goed spelende Revival de stand nog een draaglijker aanzien geven. Eindstand 19-14. Wederom een overwinning voor Wit Blauw maar niet met de overtuiging die vooraf verwacht werd.

De ploeg is nu de meer dan verdiende herfstkampioen en kan terug zien op een prima 1e helft van de veldcompetitie. Ondanks het gemis van meerdere ervaren spelers/sters en het inpassen van meerdere spelers heeft Wit Blauw/GreenOrganics 1 een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. De afgelopen maanden zijn er forse stappen in de ontwikkeling van de ploeg gezet en de ploeg straalt veel zelfvertrouwen uit. Op 8 november start de zaalcompetitie na een intensieve voorbereiding en zal Wit Blauw stevig aan de bak moeten in een loodzware maar uitdagende poule in de overgangsklasse. Het publiek kan dus weer gaan genieten van het spelen met de schotklok en de kans krijgen enkele hoofdklassewaardige ploegen aan het werk te zien.
De selectie en staf kijken met veel vertrouwen uit naar de zaalcompetitie en hopen veel spektakel te gaan bieden.