vrijdag, september 20, 2024

HomeNieuwsReflexdames zoeken vastigheid

Reflexdames zoeken vastigheid

-

reflexDe dames van Reflex reisden zaterdag af naar het Noorden voor de wedstrijd tegen Sudosa-Desto uit Assen. Deze ploeg draaide vorig jaar een goed seizoen, net zoals de toen in de Eerste divisie debuterende Reflexdames. Tot nu toe hebben de Kamper volleybalsters echter hun draai nog niet gevonden. Ook tegen Sudosa Desto kwam het team van coach Hans Verstappen niet in zijn spel. Met wisselvallig spel werd een 3-1 verlies geïncasseerd.

Het begin was hoopgevend. Reflex begon de wedstrijd sterk. Er werd met druk geserveerd, waardoor de Kampenaren direct op een voorsprong van 5-0 kwamen. De thuisspelende ploeg leek even overdonderd, maar maakte de achterstand snel weer goed. Na een gelijkwaardige strijd trok de thuisploeg aan het langste eind en zo won Sudosa Desto de eerste set met 25-22.

In de tweede set nam Reflex opnieuw een voorsprong. Dit keer was het spel niet al te best, maar toch wisten de dames de benodigde punten te pakken. Deze keer kon de thuisploeg zich niet meer terug knokken zodat de Kampenaren met 21-25 de setstand gelijk trokken. Dat was voor Reflex het moment om door te drukken en de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar in plaats daarvan ging
Reflex heel veel directe fouten produceren. De derde set ging dan ook moeiteloos naar de thuisspelende ploeg, met de veel betekenende cijfers 25-12.

Met een 2-1 achterstand moest er in de vierde set iets veranderen en een resultaat worden neergezet om de wedstrijd te kantelen. En die verandering kwam er. Er werd opnieuw met druk geserveerd en aanvallend kwam Reflex deze set goed uit de verf. Voor de derde keer in de wedstrijd kwam Reflex op een voorsprong. Het ontbreken van de continuïteit en vastigheid in het spel van Reflex werd evenwel goed zichtbaar, toen het de Kampenaren wederom niet lukte de voorsprong vast te houden. De foutenmachine ging weer aan, waardoor Sudosa-Desto profiteerde, langszij kwam en ook de laatste set (26-24) en de overwinning pakte.  De conclusie uit deze ontmoeting is eenvoudig: het zit er wel in, maar het komt er nog niet uit.

Komende zaterdag zijn de dames vrij. Zaterdag 25 oktober staat er een nieuwe wedstrijd op het programma, dan spelen de dames om 17.00 thuis tegen WSV uit Warnsveld.