vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsAlle waarschuwingen brand Kampen ingetrokken.

Alle waarschuwingen brand Kampen ingetrokken.

-

persconferentie-01

Brand bij Regelink onder controle.

De brand bij recyclingbedrijf Regelink aan de Haatlandhaven 4 in Kampen is onder controle. De brandweer is naar verwachting nog tot in de avonduren bezig met nablussen en afrondende werkzaamheden.

Alle eerdere waarschuwingen zijn ingetrokken. Vanaf het bedrijf tot aan de Dieselstraat is nog sprake van geurhinder door de brand. Eventuele brandlucht heeft geen enkel schadelijk effect. Deuren en ramen hoeven hier niet langer gesloten te blijven en ook de ventilatie kan weer aan.

De brand werd woensdag 22 oktober even na 09.00 uur gemeld. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Uit metingen van de brandweer bleek dat er in de directe omgeving van de brand (binnen een straal van ongeveer 300 meter) ook blauwzuur aanwezig was in de rookpluim. De concentratie was niet hoog. Bij langdurige blootstelling zou dit tot gezondheidsklachten kunnen leiden. Dit gaf aanleiding om het gebied rond het bedrijf te ontruimen. Ook in een groot deel van Kampen buiten de straal van 300 meter hebben mensen rook- en stankoverlast ervaren. De GGD stelt dat de rook die vrij is gekomen bij de brand tot lichte klachten kan leiden, maar geen gezondheidsrisico vormt.

Het oordeel van de gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen is, dat het op basis van de geconstateerde rookontwikkeling bij deze lichte klachten zou moeten blijven. Voor vragen over de brand bij Regelink dan kan contact worden opgenomen met het publieksnummer van de gemeente Kampen, telefoonnummer (038) 339 27 18. Dit nummer is vandaag nog tot 22.00 uur bereikbaar en vanaf morgen tijdens kantooruren. Voor vragen over de gezondheid kan tijdens kantooruren gebeld worden met de GGD, telefoonnummer 0900-277 777.

Hieronder de video’s van de persconferentie vanmiddag in het stadhuis.

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen