Reflex pakt punt na foute wissel

-

Wedstrijdverslag Reflex Heren 1

2014-11-15 - Reflex H1 - Brezo_KBS Set Up

Met het goede gevoel van de gewonnen wedstrijd tegen Set-Up nog in het achterhoofd reisden de heren van Reflex afgelopen zaterdag af naar Assen om daar in de knusse Peeloo-hal aan te treden tegen Animo’68. Daar waar Reflex in thuiswedstrijden nog ongeslagen is, werd in de vorige twee uitwedstrijden pas één punt gepakt. Winst tegen het hoog geklasseerde Animo’68, derde in de Tweede Divisie, zat er niet in, maar Reflex wist wel het tweede – uit-puntje’ binnen te halen (3-1).

Door de afwezigheid van de vaste libero Niels Schadé, maakte William van Keulen als zijn vervanger zijn debuut in de basisopstelling van Reflex. Aan het begin van de eerste set leken de heren van Reflex nog niet helemaal bij de les. Tegen het geslepen en ervaren Animo konden de heren zich dit niet veroorloven, waardoor Reflex al snel tegen een 3-8 achterstand aankeken. Coach Edward Kamphuis haalde zijn mannen naar de kant om ze hierop te wijzen. Daarna herpakte Reflex zich, knokten ze zich punt voor punt terug in de 1e set en pakten ze zelfs een kleine voorsprong (11-12). Door een hoge foutenlast aan de zijde van Reflex en een goede sprongservice aan Asser zijde liep Animo toch weer makkelijk weg (22-15). De set werd vervolgens vakkundig door Animo uitgespeeld (25-17).

De tweede set zat er meer strijd en beleving in het spel van Reflex. De foutenlast ging omlaag en de servicedruk op de libero van Animo ging omhoog. Tot 16-15 kon geen van beide teams echt weglopen. Met een serie van 5 punten op de service van Jeroen van Doorne wist Reflex dan toch een gaatje te slaan (16-20), maar Animo wilde zich niet zomaar gewonnen geven. In de ogen van de scheidsrechter reageerde Lars Bergman net iets te fanatiek na een punt van Animo, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Toch kwam Reflex op 20-24 en de setwinst leek binnen, maar weer kwam Animo terug. Op 23-24 wilde de coach van Animo zijn blok versterken met een wissel. Omdat hij in deze set al zes keer had gewisseld was dit niet meer toegestaan, wat Animo een strafpunt opleverde en Reflex de setwinst (23-25)

Het begin van de derde set leek een kopie van de eerste. Reflex leek tevreden te zijn met het al behaalde puntje en speelde daardoor niet geconcentreerd. Via 7-4 liep Animo weg naar 10-4 en daarna zelfs 17-6. In de hoop nog iets te forceren werd Gerben Hendriks op de diagonaal-positie vervangen door Aron Schadé. Reflex rechtte de rug en kwam via een paar mooie (blok)punten weer iets terug in de set (18-11). Het gat was echter te groot om Animo nog serieus in de problemen te brengen en Animo won deze set overtuigend met 25-16.

In de vierde set was het erop of eronder, wilde Reflex nog een beslissende vijfde set uit het vuur slepen. Echter ook in deze set was met name de servicedruk en het blokkerend vermogen aan de kant van Reflex onvoldoende om Animo serieus in de problemen te brengen. Zo nu en dan werden er mooie punten gescoord, maar ook te vaak werden eenvoudige ballen niet goed verdedigd. Het gat dat al aan het begin van de set werd geslagen (8-3) kon daardoor niet worden gedicht. Zo Reflex verloor ook deze set (25-20) en daarmee kwam de eindstand van de wedstrijd op 3-1.

Volgende week speelt Reflex om 17:00 uur thuis tegen de nummer laatst van de ranglijst, Donitas. De mannen zijn echter gewaarschuwd, aangezien Donitas afgelopen zaterdag haar thuiswedstrijd tegen Set-Up met 3-2 heeft gewonnen.