zaterdag, september 21, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsLezing: ‘Jodenhaat, een onuitroeibaar misdadig fenomeen in vogelvlucht’

Lezing: ‘Jodenhaat, een onuitroeibaar misdadig fenomeen in vogelvlucht’

-

Op donderdagavond 18 december houdt professor dr. Pieter W. van der Horst een lezing over Jodenhaat in het Vliegende Paard te Zwolle. Deze avond is geïnitieerd  door het CDJA IJsseldelta in samenwerking met CDJA Overijssel en CDJA Hof van Twente ter afsluiting van het jaar 2014.

In 2006 ging professor van der Horst met vervroegd pensioen. Zijn afscheidsrede ‘De mythe van het Joodse kannibalisme’  aan de Universiteit van Utrecht veroorzaakte veel ophef. Professor van der Horst betoogde dat de islamitische wereld de fakkel van Jodenhaat heeft overgenomen van de nazi’s. ’Aan de professor hebben wij gevraagd om uiteen te zetten of hij in de achterliggende jaren gelijk heeft gekregen met zijn bewering’ aldus bestuurslid politiek Anne Adema.

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp van de lezing of kennis wil maken met het CDJA is van harte welkom tijdens deze avond. De toegang is gratis en het officiële programma is om 22.00 uur afgelopen.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen