vrijdag, oktober 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGrote opkomst Kinderboekenweekfeest in de bibliotheek Kampen

Grote opkomst Kinderboekenweekfeest in de bibliotheek Kampen

-

Op woensdagmiddag 7 oktober vond in de Bibliotheek Kampen het Kinderboekenweekfeest plaats. Hiermee wordt traditiegetrouw de Kinderboekenweek in Kampen feestelijk afgetrapt. De Kinderboekenweek loopt nog door tot 18 oktober. Dit jaar staan met het thema ‘Raar, maar waar!’ met name de informatieve boeken over natuur, wetenschap en techniek centraal.

kbwfeestHet feest werd heel goed bezocht. Er werden diverse activiteiten georganiseerd. Zo konden  kinderen onder leiding van twee professoren van Mad Science proefjes met elektriciteit doen, en ook het maken van buttons en stuiterballen  trok veel aandacht.

De Bibliotheek had vooraf een uitvinderswedstrijd uitgeschreven voor alle groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Kampen. Per groep kon één uitvinding ingezonden worden. De uitvindingen werden tijdens het feest kort gepresenteerd. Vervolgens maakte de jury, bestaande uit Joop Schulte (bibliotheek Kampen), Jack van Dijk (oud-leerkracht) en Jannie Sleurink (boekhandel de Readshop),  de winnaar bekend. Groep 7-8 van De Morgenster  mag zich de Kamper junior-uitvinder van het jaar noemen. De winnende uitvinding blonk, volgens de jury, uit in haalbaarheid en presentatie.

De groep mag een ochtend lang aan de slag in de bus van het Frysklab. Dit is een plek waar kinderen en jongeren met behulp van computers en machines bijna alles zelf kunnen (leren) maken. FryskLab stimuleert kinderen zich de vaardigheden van de nabije toekomst eigen te maken. De bus zal op 19 november bij de bibliotheek staan. ‘s Middags is de Frysklabbus gratis toegankelijk van 13.30 tot 17.30 uur.

De uitvindingen zijn nog tot het einde van de Kinderboekenweek te bezichtigen in de Bibliotheek in Kampen.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen