Middeleeuws vrachtschip op menukaart in IJsselmuiden

334

Weken lang is de berging van de zes eeuwen oude Kamper kogge regionaal en zelfs landelijk nieuws geweest. Het middeleeuwse zeilend vrachtschip, lag op de bodem van de IJssel maar bleek na de berging op 10 februari in verrassend goede staat.

Het bedrijfsrestaurant van Connexxion Taxi Services in IJsselmuiden, dat gerund wordt door tien cliënten van de Stichting Philadelphia, heeft op een prachtige manier ingespeeld op dit onderdeel van de vaderlandse scheepvaartgeschiedenis.
Op de menukaart prijkt sinds vandaag het ‘broodje kogge’.

“Gisteren was de laatste dag dat de kogge nog in Kampen lag. Vandaag is het schip vertrokken naar Lelystad. Toen ik er gisteren langs het schip kwam, dacht ik: daar moeten we in ons bedrijfsrestaurant eigenlijk iets mee doen”, vertelt Arjan Vahl, de bedrijfsleider.
De broodjes zijn gemaakt door de enthousiaste medewerkers zelf. Arjan Vahl: “We hebben gekozen voor een meergranen paninibroodje, waarvan een deel van de bovenkant gebruikt wordt als zeil, Dit type broodje leent zich met zijn rondingen erg goed voor dit doel. En op de voorplecht liggen vers gesneden vruchten, die in vroegere eeuwen onderdeel vormden van de vracht.” Andere ingrediënten zijn onder meer komkommer en een half ei.

Kogge broodje
Kantinemedewerkers Romé, heeft hard meegewerkt aan de broodjes. Zij is stagiaire vanuit ZMLK-school De Spanker uit Kampen en komt binnenkort voor twee dagen in vaste dienst in het bedrijfsrestaurant in IJsselmuiden.

Comments are closed.