vrijdag, oktober 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenNieuwbouw parkeergarage Buitenhaven

Nieuwbouw parkeergarage Buitenhaven

-

parkeer-buitenhavenDe voorbereidingen voor de nieuwe parkeergarage bij de Buitenhaven zijn in volle gang. Op 28 juni heeft de rechter een uitspraak gedaan over bezwaren tegen de nieuwbouw. Deze uitspraak viel voor de gemeente Kampen positief uit waardoor er verder gegaan kan worden met de bouw van de nieuwe parkeergarage. Hegeman Beton en Industriebouw B.V. uit Nijverdal voeren de werkzaamheden uit.

Deze werkzaamheden bestaan uit:

  • het saneren van vervuilde grond en het verleggen van kabels en leidingen
  • de bouw van de nieuwe parkeergarage
  • de inrichting van het openbare gebied zoals groen, voetpaden en Noordweg & Oranjesingel
  • afsluiting vanaf 22 augustus

In verband met de start hiervan wordt het huidige parkeerterrein en een gedeelte van de Noordweg vanaf maandag 22 augustus 2016 afgesloten voor het autoverkeer. Verwacht wordt dat deze afsluiting ongeveer 9 maanden gaat duren. Meer informatie over omleidingsroutes en wegafsluitingen volgt. Hierdoor is tijdelijk minder parkeercapaciteit aanwezig.

Alternatieve parkeermogelijkheden
Er zijn alternatieve, gratis parkeermogelijkheden bij NS-station Kampen, Stadhuis (Burgemeester Berghuisplein) en bij het voormalige winkelcentrum in de Hanzewijk. Ondernemers aan de westkant van het centrum (ten westen van de Botervatsteeg) en direct omwonenden in de wijk Brunnepe kunnen een parkeervergunning aanvragen bij Stadstoezicht (Voorstraat 26) voor parkeren op de locaties Bongerd en Meeuwenplein. Ondernemers en direct omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Tijdelijke parkeerplaatsen
Er worden tijdelijke parkeerplaatsen mogelijk gemaakt op de groenstroken tegenover het gezondheidscentrum en op rijplaten bij het Bolwerk. In totaal gaat het om ongeveer 80 tijdelijke parkeerplaatsen. Daarnaast bekijken we of er nog meer mogelijkheden in de omgeving zijn. Klik hier voor een overzichtkaartje.
Op dinsdag 30 augustus wordt een informatiebijeenkomst gehouden waar informatie gegeven wordt over de werkzaamheden en de alternatieve parkeermogelijkheden. Ondernemers en omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd. Belangstellenden zijn welkom om 19.30 uur in het Stadhuis.

Informatie
Deze informatie over parkeren bij de Buitenhaven is ook vinden op www.kampen.nl/parkeergaragebuitenhaven en op de Facebookpagina “Nieuwbouw parkeergarage Buitenhaven.

Bron: Gemeente Kampen

Aanvulling van de redactie

In oktober vorig jaar ging het tijdens een voorbereidend onderzoek mis en onze verslaggever ter plaatse kreeg natte voeten. Klik op onderstaande foto voor het verslag: Loopt Brunnepe onder water?

Noordweg Brunnepe

Gerelateerde berichten

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen