vrijdag, september 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsUiendonk is weer Kampen

Uiendonk is weer Kampen

-

Prins Lambertus I draagt sleutel stad weer over aan bevoegd gezag

Burgemeester Koelewijn heeft de sleutel van de stad Kampen terug gekregen. Tijdens de drie dagen carnaval, die gisteren ten einde liepen, zwaaide prins Lambertus I de scepter over Uiendonk. Er deden zich geen calamiteiten voor en het was één groot feest. De prins had een groot gevolg meegenomen die bezit namen van de raadszaal in het stadhuis.
sleutel d'Uidelvers”Ontspannen na een lang weekeinde zonder bestuursdruk”, zoals burgemeester Koelewijn aangaf, nam hij in bijzijn van locoburgemeester en wethouder Ekker de sleutel van de stad aan van Prins Lambertus I (Berty Westendorp). Die had Kampen, omgedoopt tot Uiendonk, drie dagen geregeerd tijdens carnaval. Martin Ekker vertelde niet bezorgd te zijn geweest want er was een grondige screening van de Prins aan vooraf gegaan. Bort Koelewijn vertelde geen seconde over de benoeming van Lambertus I geaarzeld te hebben en Ekker was er ”na twee biertjes ook snel uit”. Koelewijn verklapte hun carnavalsnamen. Hij had gevonden dat Ekker de afgelopen dagen Nattige Eelthak had geheten en Koelewijn zelf had moeten luisteren naar de naam Zompige Snurker. Hij bedankte Prins Albert I, zijn adjudanten en jeugdprinses Demi (Westendorp), met haar adjudantes, voor de sfeer in de stad en het plezier dat zij de stad geschonken hebben.

d'UidelversVan zaterdag tot en met maandag had de carnavalsvereniging meerdere zalen en cafés in Uiendonk op z’n kop gezet en ook al een week eerder bij het Preuvenement (zie onderaan). Prins Lambertus I vertelde dat hij ”een topweekend had gehad”. De voorzitter van d’Uidelvers bedankte iedereen hartelijk en gaf aan volgend jaar weer van de partij te zijn. De raadszaal was ditmaal niet bezet door de Gemeenteraad maar door de Raad van Elf inclusief hun wieven van goud en ander gevolg. Terwijl de weer in functie herstelde bestuurders voor de koffie zorgden werd er een grote schaal haring aangebroken die de meesten zich goed lieten smaken. Zompige Snurker bedankte tenslotte KampenOnline voor de mooie reportages. Wel wees hij erop dat de naam omgedoopt had moeten zijn tot UiendonkOnline. Die suggestie is bij de redactie in behandeling genomen.

sleutel d'UidelversCarnaval is het feest dat voorafgaat aan de Lijdenstijd op weg naar Pasen en duurt in het zuiden tot en met vandaag. Morgen, woensdag, begint de Vastentijd en is er om 19u00 in de Rooms-Katholieke Buitenkerk een Woord- en Communiedienst waarin de gelovigen het askruisje meekrijgen.

Zie ook:
Preuvenement
Spectaculair kindercarnaval
Facebookpagina d’Uidelvers
Afsluiting op schoolplein (2016)

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen